Even Kvemo og Morgan Aagård fra Lierne bidro til Norges suverene resultater i Skitour2020

Hemmeligheten bak smøresuksessen

Økonomiske ressurser blir ofte brukt som forklaring på hvorfor norske skiløpere har bedre ski enn konkurrentene. Even Kvemo mener «hemmeligheten» er en annen.

HARDT ARBEID: Even Kvemo fra Lierne er en del av den norske smøretraileren, som helg etter helg blir mye ros til del for de norske løpernes meget gode ski. Han mener hemmeligheten rett og slett ligger i antall arbeidstimer, og ikke i større økonomiske ressurser.   Foto: EMIL RINGSTAD, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: – Det handler ikke om at Norge har mer penger i bakhånd. Målt opp mot antall løpere har vi ikke nødvendigvis større ressurser heller. Det er nasjoner som har færre løpere per smører enn det vi har, sier han.