Kruttsterk 15-kilometer av Westgård – satte karriererekord i Lahti

- Vi må vel kunne kalle dette for et godkjent renn, sier Thomas Hjalmar Westgård. Han fosset inn til sin beste verdenscupplassering i karrieren da han lørdag ble nummer 16 på femtenkilometeren i finske Lahti.

GOD FART: Thomas H. Westgård gikk en meget god 15-kilometer i Finland og ble nummer 16.  Foto: Svein-Tore Hovd

NAMDALSAVISA

LAHTI: 24-åringen fra Leka imponerte så til de grader da det lørdag var duket for femtenkilometer i finske Lahti. Westgård har opplevd en tydelig formstigning den siste tiden, og beviste den gode trenden da han ble nummer 16 i lørdagens verdenscuprenn.

16. plassen er hans beste plassering i verdenscupsammenheng så langt i karrieren. Han tidligere bestenotering var en 22. plass på femmila i Oslo tilbake i mars 2019.   

Tiden til 24-åringen var 33.39 – ett minutt og 23 sekunder bak hjemmehåpet Ivo Niskanen, som tok seieren. Andreplassen gikk til russiske Alexander Bolshunov, mens Hans Christer Holund sikret en norsk pallplass i rennet.

- Det var veldig morsomt å gå i dag. Jeg gikk for å ta verdenscuppoeng i dag, og det er klart at det da er ekstra artig å klemme til med en 16.plass og karrierebeste.

Westgård forklarer videre at det var en dag der det meste klaffet i sporet.

- Da jeg forserte kilometerne og fikk mer og mer positive tilbakemeldinger, kjente jeg at dette kunne bli noe stort. Nei, dette var veldig artig, oppsummerte 24-åringen fra Leka.


Thomas Hjalmar Westgård lovpriser svenskehjelpen han får i verdenscupen

Leka + Irland + Sverige = suksess i sporet

– Grattis med verdenscupsprinten. Det var bra!

 

Irsk OL-stipend sikrer videre satsing for Westgård – Estileffekten slo til med en gang

Thomas Hjalmar Westgård kan sikte seg inn mot OL i Beijing i 2022, med friske irske penger i ryggen.