Nord universitet avlyser all undervisning ut uka

Nord universitet har beslutta å avlyse all fysisk undervisning og forelesninger på sine studiesteder ut uka.

AVLYSER UNDERVISNING: Onsdag kveld informerte ledelsen i Nord universitet at all fysisk undervisning og forelesninger blir avlyst ut uka.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det bekrefter studiestedsansvarlig på Nord universitet studiested Namsos, Aina Hildrum, til NA.

Studiestedslederen ønsker ikke å uttale seg nærmere om saken før ledelsen ved universitetet har diskutert situasjonen torsdag morgen.

– Vi kommer tilbake med mer info, sier Hildrum.

Tas ut av praksis torsdag

Studieleder for fakultet for sykepleie og helsevitenskap, Wenche Wannebo, sier at det ikke er snakk om at studenter blir satt i karantene - men blir bedt om å ikke møte opp til undervisning som et forebyggende tiltak.

– Vi ønsker å få kartlagt situasjonen og setter nå i gang med å se på muligheten for å gi studentene nettundervisning. I tillegg har studenter blitt bedt om å ikke møte i praksis torsdag, sier Wannebo om studentene som er utplassert både hos Sykehuset Namsos – og i kommunale helsetjenester.

– Må skaffe oss oversikt

– Vi må ta en fot i bakken og skaffe oss oversikt. Torsdag skal vi rådføre oss med helsemyndighetene. Deretter vil ansatte og studentene få mer informasjon så fort det lar seg gjøre, sier hun.

Kommunikasjonssjef i Nord universitet, Andreas Førde, sier at studentene vil finne oppdatert informasjon om situasjonen på skolens egne hjemmesider torsdag.

– Vi jobber videre med håndtering av situasjonen torsdag, sier Førde til NA.