Idretten hardt rammet av koronaviruset:

Nordfjellrennet er avlyst

Idretten i Trøndelag rammes hardt av kornoaviruset. Flere arrangement i Namdalen er forberedt på å avlyse, og en rekke begivenheter i fylket er allerede bestemt avlyst. Se liste i saken under:

illustrasjonsfoto  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMDALEN: Tirsdag meldte Folkehelseinstituttet at de anbefaler at arrangementer med over 500 deltakere avlyses eller utsettes.

En rekke arrangement avlyst eller utsatt, se liste under:

Avlyser NM

LILLEHAMMER: Skiforbunder melder i ei pressemsleing torsdag at alle planlagte konkurranser under NM på ski på Lillehammer 25. til 29.mars er avlyst.

Også NM-veka vinter som skulle avholdes på samme sted  og tid  er avlyst.

Stopper all breddefotball

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

LÅMØ avlyst

Like etter klokken tolv onsdag bekrefter Namsos svømmeklubb at Landsdel Årsklassemønstring-svømmestevnet (LÅMØ) er avlyst. Stevnet skulle egentlig arrangeres i Namsos i helga, og var ventet å samle mange hundre svømmere.

- Den endelige beslutninga er tatt, og vi sluttet oss til kommuneoverlegens anbefaling om å ikke arrangere stevnet. Det er gjort i samråd med Norges svømmeforbund, sier stevneleder Torkil Berntsen Due Tvete.

Han legger ikke skjul på at det er kjedelig å måtte avlyse, men sier samtidig at han både forstår og er enig med valget som er gjort.

- Det er veldig kjedelig, men samtidig noe vi må godta. Det må nesten til en felles dugnad for å få bukt på dette viruset, og jeg har full forståelse for at LÅMØ ikke blir arrangert, sier han.


Flyktningerennet: – Forberedt på å måtte avlyse

Nå spøker det for 70-årsjubileumet til Flyktningerennet. Styreleder Karl Audun Fagerli sier de er forberedt på å måtte avlyse rennet på grunn av koronaviruset.


Nordfjellrennet er avlyst

OVERHALLA: Søndag skulle egentlig Nordfjellrennet, som går fra Leddmyra stadion til Ranemsletta/Gimle, gå av stabelen. Slik ble det ikke – torsdag kom nyheten om at rennet blir avlyst. Også det på grunn av korona.

Nysæters neste proffkamp utsatt

OSLO: Boksestevnet, «This is Boxing», hvor blant annet Simen Nysæter (29) skulle i aksjon er utsatt. Stevnet skulle egentlig gå av stabelen 24. april i Oslo og arrangørene skriver i en pressemelding torsdag at det er utsatt på ubestemt tid.

- Vi har valgt å følge anbefalingen fra Folkehelseinstituttet og Oslo kommunes forbud mot arrangement med mer enn 500 deltakere, skriver arrangøren videre.

Nysæter, som etterhvert begynner å bli aktuell for større kamper, skal bokse sin 11. profesjonelle kamp i stevnet når det blir arrangert.

Simen Nysæter mener lørdagens seier ga mye god læring

Oslo blir neste stopp

På flyturen heim fra Bergen så Simen Nysæter kampen fra lørdag kveld. – Det er mye læring i å se på opptak fra kampen. Både for å se hva som var bra, men også hva jeg må forbedre, sier han dagen derpå.


DFS tar korona-pause – «Gutvik-felten» avlyst

GUTVIK:Det frivillige Skyttervesen hadde tirsdag kveld styremøte om koronaviruset. Der ble det blant annet besluttet at alle sentrale kurs avlyses eller utsettes med umiddelbar virkning og at NM Skifelt 2020 ikke skal arrangeres.

Samtidig ba de også alle skytterlag om å avlyse eller utsette alle arrangement utover lagsaktivitet fram til 30. april.

I etterdønningene har også Namdal Skyttersamlag besluttet at alle skytestevner i regi av dem avlyses ram til utgangen av april. Det gjør at Namdals-cup i feltskyting og samlags-stevnet i ski-felt ikke arrangeres.

De nye retningslinjene gjør at søndagens planlagte skytterstevne på Gutvik, «Gutvik-felten», føyer seg inn i rekka av sportsarrangement som har sett seg nødt til å avlyse på grunn av koronaviruset.

Stevneleder Børge Lysfjord sier til Namdalsavisa at det er kjedelig at de må avlyse, men påpeker at det er det eneste riktige med tanke på omstendighetene.

– Vi velger å respektere de beslutningene som er tatt, og ser oss nødt til å avlyse årets Gutvik-felten, bekrefter Lysfjord torsdag morgen.

Avlyser treninger

Namsos judoklubb har besluttet av å avlyse alle treninger inntil videre. Det opplyser klubben til NA torsdag. Norges Judoforbund skriver på sine nettsider at de forholder seg til retningslinjene gitt av FHI, og minner om at man skal avstå fra å trene dersom man er syk.

Beitstad turn, med flere Namdalinger i troppen, har også valgt å avlyse sine treninger

Storlirennet: Avlyst

Langløpet Storlirennet, som går fra Storlien til Meråker, skulle gå av stabelen 21. mars, men de valgte onsdag å avlyse.

- Vi følger rådene fra FHI. Det er ingen som har fått påvist smitte i Meråker, men vi avlyser for å forhindre smitte. Det er kjempetrist at det ikke blir noe renn, men vi må ta en for laget, sier Mary Ann Myhre til Trønder-Avisa.

NM langrenn, junior: Avlyst

Tirsdag kveld vedtok smittevernlegen i Øystre Slidre kommune at kommende helgs junior-NM i langrenn på Beitostølen er avlyst.

Skiskytter-KM: Avlyst

Helgas kretsmesterskap og Trøndercup i skiskyting på Frolfjellet i Levanger er bestemt avlyst. Kommuneoverlegen i Levanger kommune la onsdag lagt ut at alle samlinger med over 30 personer må avlyses. Årsaken er frykt for spredning av koronasmitte.

Arrangøren opplyser på sine nettsider at de har fått bekreftet avlysningen.

Søndag skal det etter plana arrangeres KM-stafett på Steinkjer, og de bestemmer seg for om de skal arrangere eller ikke i løpet av onsdagen.

Artikkelen oppdateres forløpende med avlysninger