Toppledelsen i Helsedirektoratet satt i karantene

En medarbeider i Helsedirektoratet har testet positivt på koronasmitte. Det medfører at hele toppledelsen i direktoratet settes i karantene.
NAMDALSAVISA

OSLO: Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding lørdag. Medarbeideren har vært i nærheten av flere ansatte i Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet de siste dagene.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og andre i ledergruppen i Helsedirektoratet er i karantene. Guldvog leder direktoratet fra karantene. Direktør Camilla Stoltenberg leder Folkehelseinstituttet fra midlertidig karantene, inntil det er avklart om hun skal i 14-dagers karantene eller ikke. En annen person i FHIs ledergruppe er også satt i karantene.

- Vi følger selvsagt karantenereglene. Dette vil være krevende i situasjonen vi er i, men vi vil ha løpende digital kontakt og sørger for en fortsatt god krisehåndtering, sier Guldvog og Stoltenberg i pressemeldingen.

- Som i flere virksomheter i Norge er dessverre nå Helsedirektoratet berørt av koronavirus. Helsedirektoratet har et godt mannskap, så jeg vet vi skal klare dette sammen, sier Guldvog avslutningsvis.

(©NTB)