Vidar (22): – Spesielt å være i Belgia nå

Belgia er for alvor preget av korona-viruset. Syklisten Vidar Vikestad (22) fra Rørvik beskriver tomme gater, stengte butikker og en helt tømt sykkelkalender.

bare nesten: Vidar Vikestad måtte gå til fots over målstreken etter fall i Norgescupen i landevegssykling søndag. FOTO: Henrik Einangshaug  Foto: Henrik Einangshaug

NAMDALSAVISA

RETIE: – Det er nærmest tomt i gatene. Restaurantene er stengt og alle butikker som ikke er dagligvare eller apotek har lukket dørene. Det er spesielt å være her nå.

Slik oppsummerer Vidar Vikestad fra Rørvik i korte trekk hvordan det for tiden er å bo i den lille byen Retie i Belgia. Syklisten fra Rørvik forteller at koronavirusets herjinger merkes godt også der, men selv virker han og ta det hele ganske med ro.

– På nyhetsbildet virker det som om det er mer som foregår hjemme i Norge, men også her i Belgia legger vi jo merke til det som skjer. Selv prøver jeg å holde med så langt unna smittefare som mulig, sier han.

Onsdag denne uka ble det første koronavirus-dødsfallet bekreftet i Belgia av landets myndigheter. Totalt er nesten 700 belgiere smittet av viruset og fire har dødd, i følge verdensstatestikken til New York Times.