Gravid kvinne i 20-årene døde uventet på sykehuset

Sykehuset Namsos har varslet Helsetilsynet, Fylkesmannen og politiet om at en gravid kvinne i 20-årene døde uventet på sykehuset lørdag 21. mars. Det ufødte barnet er erklært død.

UNG KVINNE DØDE: – Dette er en tragisk hendelse som vi plikter å varsle som uventet dødsfall. Sykehuset har i løpet av helga informert Helsetilsynet, Fylkesmannen og politiet i tråd med våre rutiner, opplyser fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag i ei pressemelding mandag kveld.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Dette er en tragisk hendelse som vi plikter å varsle som uventet dødsfall. Sykehuset har i løpet av helga informert Helsetilsynet, Fylkesmannen og politiet i tråd med våre rutiner, opplyser fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag i ei pressemelding mandag kveld.

Etter det NA kjenner til skal familien være hjemmehørende i Ytre Namdal.

– Følger opp pårørende og familie

– Av hensyn til pårørende og den pågående oppfølgingen av saken, kan vi ikke gi detaljer om hendelsen på nåværende tidspunkt. Mest av alt er vi opptatt av å følge opp pårørende og nær familie, samt vårt helsepersonell som har vært involverte i hendelsen, sier Skogen.

INGEN FLERE KOMMENTARER: - Av hensyn til pårørende og den pågående oppfølgingen av saken, kan vi ikke gi detaljer om hendelsen på nåværende tidspunkt, sier Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag.  Foto: Pål Morten Skaret

– Sykehusledelsen og våre involverte ansatte vil samarbeide med Helsetilsynet, Fylkesmannen og politiet. Vi vil besvare alle spørsmål så godt vi kan. Som helsepersonell ønsker også vi å finne ut hva som skjedde da kvinnen og det ufødte barnet døde uventet. Vi ønsker å bidra til at alle sider ved hendelsen blir gjennomgått og belyst på en grundig måte. Det er viktig for alle berørte å finne svar på hvorfor hendelsen fikk et slikt tragisk utfall, sier fagsjef Paul Georg Skogen.

Helseforetaket/Sykehuset Namsos kan av hensyn til den pågående oppfølginga av hendelsen ikke gi ytterligere kommentarer, opplyser de i pressemeldinga som er godkjent av de nærmeste pårørende.


Fylkeslegen informert om dødsfallet

Fylkeslege Jan Vaage bekrefter at han er informert om det tragiske dødsfallet ved Sykehuset Namsos sist lørdag, men foreløpig har ikke Fylkesmannen foretatt seg noe i sakens anledning.

 

Ikke mistanke om korona-smitte

Sykehuset ønsker å understreke at de ikke har noen mistanke om at den gravide kvinnen var smittet av koronavirus.

NA var mandag kveld i kontakt med Trøndelag politidistrikts operasjonssentral, men de ønsker ikke å kommentere saken, grunnet mangel på informasjon.

Operasjonssentralen viser videre til etterforskningsavdelinga hos politiets driftsenhet for Innherred og Namdalen, som er ansvarlig i denne saken. De er tilgjengelig for kommentarer tirsdag.

NA og Trønder-Avisa har vært i kontakt med flere ved sykehuset og i Helse Nord-Trøndelag mandag kveld. Ingen ønsket å kommentere det tragiske dødsfallet noe nærmere.