Solberg: Skoler og barnehager blir stengt til over påske

Dagens koronatiltak blir forlenget til 13. april, kunngjorde statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag.

KLAR TALE: – Kampen mot viruset må fortsette. Vi gjør dette for alle vi er glade i, og for at de skal få beholde livene sine, sa statsminister Erna Solberg blant annet under sin pressekonferanse tirsdag ettermiddag.  Foto: Bendiksby, Terje

NAMDALSAVISA

Det betyr at skolene og barnehagene blir stengt til over påske. Dette gjelder også de andre tiltakene som ble innført 12. mars.

– Tiltakene ser ut til å bremse smitten, men vi trenger mer tid for å se hvilken effekt de har. Regjeringen har fastsatt en strategi for å begrense smittespredningen som innebærer at hver enkelt som er smittet maksimalt skal smitte én annen person. Da vil helsevesenet ha kapasitet til å hjelpe alle som trenger det, sier statsminister Erna Solberg.

– Kampen mot viruset må fortsette. Målet er å ta hverdagen tilbake. Derfor må vi fortsette å vaske oss på hendene og ha god hygiene.

– Vi gjør dette for alle vi er glade i, og for at de skal få beholde livene sine.

– Det er ei uvirkelig tid, men det får også fram det beste i oss.

Fortsatt hytteforbud

Forbudet mot å reise på hytta, blir videreført. Dermed blir det ingen hyttepåske i år.

"Forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer opprettholdes.", er blant de mange reglene som videreføres til etter påske.

–Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytta, men bli hjemme, formaner statsminister Erna Solberg.

– Hold avstand

Regjeringen ber folk holde minst to meters avstand innendørs og ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe utendørs.

– I det offentlige rom bør man holde minst én meters avstand til andre, sa helseminister Bent Høie (H) da han presenterte de nye tiltakene tirsdag ettermiddag.

Når man er utendørs, bør man heller ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe. Dette gjelder ikke folk som er i familie eller bor sammen.
 

Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre. Heller ikke dette gjelder de som er i familie eller bor sammen.