Jordbærbonden Åge har ikke peiling på om han har nok folk i åkeren til sommeren

Hver sommer kommer tusenvis av arbeidere til Norge for å jobbe i frukt- og grønnsaksproduksjonen. Så langt er det ingen som vet om grensene vil være stengt for dem.

FORBEREDER SEG SOM NORMALT: Jordbærbonde Åge Hammer på Høylandet vet ennå ingen ting om han får lov til å ansette plukkere fra Polen slik han har gjort i veldig mange år. Men han er optimistisk, og gjør alle forberedelser som om det går mot en vanlig sesong. 

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: – Vi vet rett og slett ingen ting om hva som kommer til å skje til sommeren. Jeg har informert de polakkene som jeg har hatt i arbeid tidligere år om situasjonen, og nå kan vi egentlig ikke gjøre noe annet enn å stelle åkrene som normalt utover våren slik at alt er klart, sier jordbærbonde Åge Hammer på Høylandet.