Laila (78) har vært elev hos en av landets fremste fotografer i 30 år

– Det blir en livsstil, det er en lidenskap. Jeg kommer til å holde på så lenge jeg lever

Helt siden hun var 14 år har Laila Midtgård Høyvik fra Namsos hatt en forkjærlighet for foto. Men det var da hun oppdaget Morten Krogvolds berømte workshop at hun for alvor ble bitt av basillen.

LÆRERIKT: I over 30 år har Laila Midtgård Høyvik vært en ivrig fotograf. Hun ble bitt av basillen da hun var med på Morten Krogvolds workshop i 1990, og har siden vært med på mange av dem. I fjor ble hun plukket ut som en av 300 som fikk med bilde i Krogvolds jubileumsbok. – Han er en av de mest kunnskapsrike jeg kjenner, både i feltet og ellers, sier hun om læremesteren.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Det var helt tilfeldig. Jeg hadde full jobb, men ungene begynte å bli så store, og så fant jeg en liten annonse om det i et magasin. Jeg tenkte at dit må jeg bare, og fikk plass. Jeg kjente på et sterkt uttrykksbehov. Far og brødrene mine var ivrige i musikken, men jeg spilte ikke noe instrument. Så dette ble min musikk, sier Laila Midtgård Høyvik.