Da byen ble lagt i ruiner for tredje gang

I arkivet til Martin Hågensen finnes helt unikt historisk materiale fra bombinga av Namsos som ikke er vist fram tidligere. Bli med på et dykk i arkivet for noen glimt av hendelsene for 80 år siden da Namsos ble lagt ruiner av tyske bombefly.

UNIKE BILDER: I nærmere 40 år har Martin Hågensen samlet historisk materiale fra Namsos. På skjermen er et av flere unike bilder i samlinga, hvor vi ser Namsos under bombinga i 1940. Bildet er tatt fra cockpiten i et av bombeflyene og er at av svært få bilder tatt fra lufta over Namsos 20. april 1940. Til høyre i bildet ser vi at van Severen allerede er i brann.   Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Folk har beskrevet det som et kjempesmell oppi lufta da de tyske flyene slo på motorene og begynte å skyte, forteller Martin Hågensen.