Musikkandaktene fra Namsos kirke har blitt en slager på nett

Et femsifret antall tilhørere har fått med seg musikksendingene fra kirka etter at den ble stengt for ordinære gudstjenester.

STRØMMESUKSESS: Enn så lenge er det ikke tillatt med ordinære gudstjenester, og i Namsos kirke har man funnet en alternativ løsning. De sender nå musikkandakter direkte på internett, og det er noe mange har fått med seg.  Foto: Runar Moen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Nå har det ikke vært tillatt med ordinære gudstjenester i kirka på mange uker, og i Namsos kirke har man tydd til alternative måter for å nå ut til folket på.

Hver fredag i sju uker ha det nå blitt sendt musikkandakter, som mange har benket seg ned for å få med seg på Facebook.

– Vi har aldri gjort dette før, så det var helt nytt for oss. Responsen har vært veldig bra, og vi har mellom 12- og 13.000 visninger på sendingene til sammen. Det har vært veldig artig å prøve ut, og det er fint å ha en musikkstund som dette, sier kantor Elina Karpinska.

SPILLER: Stig Hollup og dattera Frida Marie Svanheim-Hollup er musikalske gjester når det blir ny musikkandakt fra Namsos kirke 1. mai.  Foto: Tor Martin Årseth

I tillegg til Karpinska på orgel har sokneprest Mark Akali og gjesteartister som Trond Gunnar Skillingstad, Ellinor Fossland og Ove Petter Gansmo bidratt. Neste andakt er 1. mai, og da er det Stig Hollup og Frida Frida Marie Svanheim-Hollup som er gjesteartister.

– Vi har hatt et veldig fint samarbeid med musikerne, og er takknemlige for at de har blitt med, sier Karpinska.

Det er også planlagt at det populære tiltaket vil fortsette utover våren og sommeren.

– Ja, vi skal absolutt fortsette med dette. Det kan også hende at vi gjør det innimellom også etter at kirka åpnes igjen, sier Karpinska.

FORNØYD: Kantor Elina Karpinska synes det har vært spennende å prøve ut direktesendte musikkandakter, og forteller at responsen har vært veldig god.  Foto: Tor Martin Årseth