Ane klar for ny sesong som landslagsløper

Ane Appelkvist Stenseth (25) fra Grong har fått fornya kontrakten som landslagsløper. Det ble klart i tirsdagens pressekonferanse med Norges skiforbund. Hun beskrives av landslagstrener Ole Morten Iversen som lagets mest typiske sprinter.

LANDSLAGSLØPER: Ane Appelkvist Stenseth fikk tirsdag bekrefta at hun har fått fornya kontrakten som landslagsløper i en sesong til.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

OSLO: Ane Appelkvist Stenseth er klar for en ny sesong som landslagsløper i langrenn. Dermed forlenger grongningen kontrakten med landslaget etter at hun ble tatt inn i varmen første gang i 2019.

Det ble klar da Skiforbundet tirsdag avholdt en digital pressekonferanse forbindelse med uttakene til elitelagene for langrennssesongen 2020/2021. Pressekonferansen var den første av sitt slag for forbundet, og alle deltok digitalt.

 – Ane har takla det vanskelige første året på elitelaget veldig bra og er lagets mest typiske sprinter. Hun er meget god i skøytesprint, men også veldig god i klassisk sprint, sa landslagstrener Ole Morten Iversen på direkten.

Følgende løpere et tatt ut til landslagene for 2020/21-sesongen:

Kvinner: Helene Marie Fossesholm, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Therese Johaug, Ragnhild Haga.

Menn, allround: Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe.

Menn, sprint: Håvard Solås Taugbø, Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Erik Valnes, Finn-Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Sindre Bjørnesatd Skar.