Duo ønsker å bruke ti millioner kroner for å få drift i over 100 år gammel kraftstasjon

Sævikfoss kraftstasjon ble tatt i bruk i 1916, men drifta avviklet allerede i 1939. Nå ønsker noen å blåse liv i de gamle ruinene, og investere ti millioner for å få en produksjon som dekker strømbehovet til 137 husstander.

VIL HA DRIFT: I flere hundre år er det blitt drevet næringsvirksomhet ved Sævikfossen. I 1916 ble denne kraftstasjonen tatt i bruk, før drifta ble avviklet i 1939. Nå ønsker to personer med erfaring fra kraftbransjen å leie fallrettighetene i fossen og bruke ti millioner på å ruste opp kraftstasjonen.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

SÆVIK: I flere hundre år har det blitt drevet næring og industri ved Sævikelva utenfor Namsos. Allerede på 1600-tallet var det ei kornmølle knyttet til Sævikfossen, og i 1916 åpnet NTE kraftstasjon i elva.