Alle planene for sommeren og våren gikk i vasken – da fikk Chand en lysende idé

Planene sto i kø for Chand Torsvik dette året, men koronautbruddet satte en effektiv stopper for disse. Da benyttet namsosingen sjansen til å få ferdig plata han har jobbet med i tre år.

(Trykk på merket for å utvide bildet til fullskjerm. Juster lyden nederst i høyre hjørne.)

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: Det som i starten av mars så ut til å bli et svært innholdsrikt år for Chand Torsvik, ble totalt endret over natta. Salmeprosjektet sammen med Joralf Gjerstad i mars ble utsatt, og de fleste spillejobbene sammen med det nye bandet utover sommeren ble avlyst.

– Vi hadde lagt en plan og var klare for å skulle spille. Men på to dager ble alt stengt, og det var ei rar følelse, sier Torsvik.

For en som lever utelukkende av musikken var det en vanskelig situasjon, samtidig som samboeren også ble permittert fra jobben som frisør. Siden det ikke ble noen inntekt fra spilling måtte Torsvik bruke oppsparte midler for å fortsette satsinga.

– Du må bare gjøre det beste ut av denne tida og jeg prøver å holde hjulene i gang så godt jeg kan, sier han.

Chand Torsvik  Foto: Ronny Manuel Danielsen

 

Heiv seg rundt

Istedenfor å grave seg ned, så heller Chand på hvordan situasjonen best kunne løses. Rekkefølgen på de planlagte prosjektene ble raskt bytta om på, og den planlagte plata ble førsteprioritet. Med god hjelp fra Øra studio ble jobben med å ferdigstille den gjort i rekordfart.

– Jeg snakka med plateselskapet, og vi ble enige om at det var ei fin tid å slippe ei plate på. Nå har folk bedre tid til å lytte til musikk og norsk musikk spilles også mer på radio enn før. Så vi heiv oss rundt og fikk ferdig plata. Det var ei mye bedre løsning enn å sitte og ikke gjøre noe, sier Torsvik.

Den kommende plata er resultatet av tre års jobbing, og dette er første gangen at Torsvik selv har produsert plata. Det gjorde han for å få lydbildet akkurat som han selv ville ha det

– Jeg ville lage en litt annerledes sound. Jeg har ikke funnet opp kruttet på nytt, men jeg ville tørre å ha trommer og saksofon lenger fram i lydbildet. Jeg ville lage et studioalbum med en live-følelse, og det du hører på plata – sånn er vi når du hører oss live også.

Tekstene på plata er i kjent Chand-stil personlige, og spenner fra hverdagsfilosofi til det å føle seg alene.

– Jeg har mange ganger følt meg alene, at jeg var han raringen som folk ikke trodde skulle få det til. Så jeg føler meg som en eremitt; jeg er litt annerledes og går egne veger. Men flammen min brenner fortsatt like sterkt og jeg er tro mot hjertet. Det er dette jeg skal gjøre, og det kan jeg ikke rømme fra.

TAR MED BANDET: Med seg til konserten i NTE Arena har Chand Torsvik med seg bandet sitt, som består av Sindre Eggen, Peter Stokstad, Dag Kittilsen, Rolf Hoff Baltzersen, Jonas Hammer og Erlend Jentoft.  Foto: Thea Stenersen

Plateslipp i heimbyen

Likevel må han innrømme at det ikke alltid har vært like enkelt å være den som skiller seg ut.

– Det er klart at det har vært tøft. Men Joralf støtta meg og fortalte hva som skulle skje videre i livet mitt. Det var godt å ha noen som så meg. Åge Aleksandersen og Terje Tysland var også folk som respekterte meg og ga meg tilbakemeldinger, og det har betydd mye. Så det har alltid gått bra, selv om det er en tøff veg. Men drivkrafta er sterk, og at det jeg gjør betyr noe for folk er så fint.

Nå er Chand klar for å gi folket ny musikk, og plateslippkonsert i heimbyen Namsos fredag 22. mai – riktignok i en digital utgave sendt over nettet fra NTE Arena.

– Førstevalget mitt for slippkonserten var Namsos. Selv om jeg har hatt et litt anstrengt forhold til byen, hadde jeg veldig lyst nå. Det er dette som er heime. Jeg har også sett konsertene som har blitt sendt derfra tidligere i år, og det er kvalitet i alle ledd. Så det blir stas å få tatt med meg bandet, for de har aldri vært i Namsos før, sier Torsvik.