Saugestad vraket fra landslaget

Stian Saugestad (27) forsvinner ut av landslaget i alpint. Landslaget har vært nødt til å kutte fem plasser på laget og spare mange millioner kroner.

FIKK IKKE FORNYET TILLIT: Stian Saugestad blir ikke en del av alpintlandslaget kommende sesong.  Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Torsdag kveld ble navnene på de totalt 25 utøverne som utgjør a- og b-nivået på landslaget i alpint kommende skisesong offentliggjort. 

Se hele lista her.

Et navn som ikke var å finne på uttakslista, var Stian Saugestads. 27-åringen fra Namsos er en av totalt fem utøvere som mister sin landslagsplass – trolig som et resultat av det økonomiske uføret landslaget befinner seg i.

VG skrev torsdag kveld at landslaget har vært nødt til å kutte antall plasser på landslaget med fem, og at alpint totalt er nødt til å spare inn sju millioner kroner. I tillegg kuttes det sportslige apparatet med 4,5 stillinger i 2020.

Stian Saugestad har tidligere uttalt til NA at han ønsker å ta fatt på en ny sesong som landslagsløper, men at han selv trodde det ble vanskelig:

– De to siste sesongene har ikke gått som håpet og jeg er egentlig forberedt på at karrieren går mot slutten. Situasjonen i Skiforbundet ser heller ikke veldig lovende ut med tanke på videre satsing. Det er vanskelig akkurat nå, sa Saugestad i mars.