Namdaling tiltalt for grovt tyveri: Rygget inn i butikk, stjal nøkler og stakk av med bil

Med å rygge personbilen inn i et vindu, banet namdalingen og en kompis seg ulovlig veg inn i lokalene til en bilforhandler i Nordland, der de stjal nøkler og stakk av med en bil til 369.000 kroner.

Statsadvokat: Statsadvokat Unni Sandøy har tatt ut tiltale mot en namdaling i 20-årene.  Foto: Pål Morten Blom Skaret

NAMDALSAVISA

STEINKJER: Nå må en mann i 20-årene fra Namdalen møte i Inntrøndelag tingrett 18. juni, tiltalt for blant annet for grovt tyveri.

Det var en februarnatt i fjor at tyveriet fant sted. Rundt klokka 01.10 om natta knuste han sammen med en annen et vindu i et bilfirma sine lokaler ved å rygge en personbil inn i vinduet.

De tok seg inn i lokalene, og borttok flere sett bilnøkler, deriblant et sett tilhørende en Ford Mondeo 2016-modell, som sto parkert på utsida.

Nøklene brukte de til å låse opp, starte og kjøre bort Forden med, ifølge tiltalebeslutninga. Forden tilhørte Bilfokus i Mosjøen i Nordland.

Bilen lå ute for salg til en pris på 369.000 kroner.

– Jeg blir mektig irritert, sa lederen i bilfirmaet etter tyveriet. Politiet varslet allerede dagen etter at de hadde mistenkte i saken – og nå må den ene svare for forholdet i retten.

Trusler

Det grove tyveriet er ikke det eneste straffbare forholdet namdalingen må svare for i tingretten.

Han er også tiltalt for «ved vold eller trusler å ha påvirket en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling, eller søkt å oppnå dette.» Grunnlaget er at han i februar i fjor, i forbindelse med pågripelse i arresten på Steinkjer politistasjon, sa til to politibetjenter at han skulle fjerne hodene på dem eller liknende, og han hevet knyttneven mot dem.

Mannen i 20-årene er også tiltalt for:

  • Ulovlig å ha tilvirket, innført, utført, ervervet, oppbevart, sendt eller overdratt narkotika. I februar i fjor hadde han cirka 40 gram hasj i lomma.
  • Han skaffet seg uberettiget adgang til en annens hus ved å knuse vinduet i ytterdøra til en privatperson i Steinkjer.
  • Førte motorvogn uten å inneha gyldig førerkort i forbindelse med innbruddet i lokalene til et bilfirma.

Påstand om erstatning

Ifølge Trøndelag statsadvokatembeter, ved Unni Sandøy, er allmenne hensyn vurdert.

Det tas forbehold om å nedlegge påstand om erstatning på vegne av de fornærmede i tre av tiltalepostene.