160 flere studieplasser ved Nord universitet

Søkertallene fra Samordna opptak i år viste at rekordmange søkte seg til høyere utdanning.

Flere studieplasser: – Nord Universitet er en av utdanningsinstitusjonene som får øke kapasiteten fra høsten av, med i alt 160 nye studieplasser, sier stortingsrepresentant Elin Agdestein (H). 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Regjeringa oppretter derfor 4000 nye studieplasser og fordelingen av disse studieplassene er nå klar.

– Nord Universitet er en av utdanningsinstitusjonene som får øke kapasiteten fra høsten av, med i alt 160 nye studieplasser. Det betyr at flere ungdommer får mulighet til å studere ved et av studiestedene Nord har i nordre Trøndelag, sier stortingsrepresentant Elin Agdestein (H) i ei pressemelding.


Her er søkertallene for Nord universitet i Namsos

I 2019 hadde 259 søkere studiested Namsos som førstevalg. I 2020 har antall søkere blitt færre – med svært liten margin.


Det er særlig innen helse- og sosialfag, lærerutdanningene de nye studieplassene kommer, men også innen fagfelt som matematikk, naturfag og teknologi økes kapasiteten.

Nord Universitets 160 nye studieplasser fordeler seg slik:

#Helse- og sosialfag: 70 plasser

#Lærerutdanning: 30

#MNT: 30

#Økonomisk/administrative fag 30 studieplasser.


Selger unna for å få endene til å møtes: – Har medstudenter som lever på 50 kroner dagen

– Ingen studenter jeg kjenner jubler over regjeringas krisepakke, sier Namsos-student Raghda Asad (23).


– Norge skal gjennom en langvarig omstilling, også helt uavhengig av koronakrisen. Vi må sørge for at vi utdanner den kompetansen arbeidslivet etterspør, som kommunene trenger og sørge for å kvalifisere flere for et jobbmarked i endring, sier stortingsrepresentant Andre N Skjelstad (V).

– Dette bidrar også til et løft regionalt, ved at flere universiteter og høgskoler rundt om i landet får enda større kapasitet. KrF er glade for å kunne gi et økt tilbud innen disse fagområdene i ulike regioner sier Karin Bjørkhaug, gruppeleder for KrF på fylkestinget i Trøndelag.


Ingen avklaring om Campus Namdal i år

Namsos-ordfører Arnhild Holstad er utålmodig. Hun hadde håpet på en beslutning fra Nord universitet om Campus Namdal i desember, men rektor Hanne Solheim Hansen sier tvert nei. Hun har ikke tenkt å innlemme campus i strategiplan 2030.


– Satsinga på kunnskap og kompetanse vil øke ytterligere fremover. De regionale utdanningstilbudene er nøkkelen og jeg er særlig imponert over den jobben som gjøres ved Nord universitet i vår region for å utvikle fleksible utdanningstilbud som matcher næringslivets behov. Der gjøres det en pionerinnsats som hele landet kan lære av, avslutter Elin Agdestein.


Studiebarometeret for 2019 er klart:

– Nord-studentene har aldri vært mer fornøyd

Det forteller Levi Gårseth-Nesbakk, prorektor for utdanning på Nord universitet, etter at resultatene fra Studiebarometeret ble lagt fram onsdag.

41-åringen ble den første forskeren som gjennomførte en doktorgrad-disputas på Sykehuset Namsos

Hege (41) ble historisk: Gjennomførte doktorgrad-disputas på Sykehuset Namsos

Med tårer i øynene kan Hege Rasmussen Eid endelig puste lettet ut etter flere års hardt arbeid. Nå har 41-åringen en doktorgrad i medisin.


Fakta:

#Det opprettes 4.000 flere studieplasser ved landets høyskoler og universiteter.

#I regjeringas forslag er de 4.000 studieplassene fordelt slik: Helse og sosialfag: 1.123 plasser, lærerutdanningene: 550 plasser, matematikk, naturvitenskap og teknologi: 1.472 plasser, juridisk og økonomisk-administrative fag: 833 plasser, Animasjon, utøvende musikk, film og kunst: 22 plasser.


Bjørnar fra Leka skrev årets beste medlemsartikkel

– Gleden jeg opplever over å få formidle forskning, kan sammenlignes med gleden over å slå en god målgivende pasning i fotball. Men sannelig er det stas å få nettkjenning selv også.