Heidi Hestmark Smalås (33) trener langt mindre enn de beste, men er blant topp-10 i Norge i landevegsløping

Småbarnsmor med overskudd og høy fart

Hun trener langt mindre enn konkurrentene, og med Signe Olive (snart 2) som vekkerklokke i femtida om morgenen, er ikke dagsformen alltid optimal. Men Heidi Hestmark Smalås løper uansett raskere enn de fleste.

TOPP 10: Mens dattera Signe Olive og ektemannen Jan Olav følger med som heiegjeng, løper Heidi Hestmark Smalås raskere enn de fleste i Norge. Det gjør hun med langt færre treningstimer enn konkurrentene og der intervaller gjerne er byttet ut med overskuddsøkter. 

Jeg har aldri lagt andre ting til side for å kunne trene mer.

Heidi H. Smalås
NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Uff, det ble ikke all verden dette. Jeg hadde håpet på at det skulle gå raskere. Men det er nok sammensatte årsaker til at det ikke ble optimalt i dag, sier hun etter å ha løpt på det som til henne å være var ei ganske så ordinær tid på 3.000 meter – 10,24.