Da lensmannen banket på hyttedøra, kjørte Anne Haug hele natta for å rekke et viktig slag i den evige kampen

Fra intet dukket Anne Haug opp i Namsos, meldte seg inn i politikken og begynte en 20 år lang kamp for Sykehuset Namsos. 98-åringen fra Sigdal er blant de ti mest betydningsfulle kvinnene i byens historie.

KJEMPET FOR SYKEHUSET: Fra 1970 og fram 1990 ble sykehuset i Namsos stadig satt under press. Anne Haug ble fylkespolitiker først etter at hun fylte 50, og gjennom en rekke verv i politikken kjempet hun det hun omtaler som en evig kamp for å beholde viktige funksjoner på sykehuset.  

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: Nord mot sør, og minimalt med partipolitikk. Det preget kampen om Namdal sykehus mellom 1970-1990. Blant de viktigste stemmene i den evige kampen om sengeposter, tilhørte en dame fra Sigdal som først ble profilert politiker i en alder av 50.