Høye kast og god kontroll

Disse unge jentene lar seg ikke affisere av at det er solskinn og strålende vær utendørs; for cheerleading inne i Gimlehallen fire dager til ende slår alt.

HØYT OPPE: Cheearleading er populært i Overhalla, og over 30 jenter er med på sommercamp denne uka. Jentene som løftes opp er Linnea C. Øyesvold, Amalie F. Tyldum, Oda Marie Nordlund, Hanna Hojem og Tuva Lysberg Lund. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto:

LYDHØRE: Jentene på sommercampen var lydhøre når instruktør Fride Johansen ledet troppene. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

GOD KONTROLL: Høye kast og god kontroll er en del av cheerleading. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

OVERHALLA: – Vi bruker å ha trening på tirsdager, så da jentene spurte om vi ikke kunne ha vanlig trening i går kveld i tillegg til treninga vi har på dagtid, så tolker jeg det som et godt tegn, sier instruktør Fride Johansen i en kort drikkepause under treninga som Overhalla Cheerleading Vikings har i Gimlehallen.

Sommercamp

Det er imidlertid ikke bare ei vanlig trening, for den nye og aktive klubben i Overhalla arrangerer det de kaller Sommercamp fire dager til ende. De startet mandag og har fire timer trening hver dag til torsdag.

Og det trives jentene, som var over 30 i tallet, utmerket godt med - selv om de trente inne mens sola strålte ute.

– Det gjør ingen ting å være inne når vi får trene dette. Dette er veldig artig, sier jentene Linnea C. Øyesvold, Amalie F. Tyldum, Oda Marie Nordlund, Hanna Hojem og Tuva Lysberg Lund når vi samler kvintetten noen sekunder etter at de har terpet inn et høytflygende nummer.

Med stram koreografi og god konsentrasjon, utfører jentene øvelsene i takt. Og selv om de løftes til værs, så er det ingen ting å være redd for, sier de.

– Nei, nei. Det er ikke farlig i det hele tatt. Det er bare artig. Du blir fort vant til øvelsene, sier de.

Mer rakk de ikke si, før jentene igjen skulle i ilden. Nye trinn og øvelser blir øvd inn - i godt tempo.

For snart kommer nye oppgaver, for overhallingene ønsker å være med i konkurranser i høst.

– Det er fint å trene så mange dager på rad, da får vi god kontinuitet, og jeg ser utvikling hele tida. Jentene står på og er flinke, skryter trener Fride Johansen.