AMK-sentralen har fått «øyne» – nå skal mobiltelefonen berge liv

Fra nå kan AMK-sentralen og legevakta i Namsos i akutte situasjoner gå inn og styre mobilkameraet på din telefon.

HAR TATT I MOT NYTT VERKTØY: Nå kan AMK-sentralen gå inn og ta kontroll over telefonen din i situasjoner der akutt hjelp behøves. AMK-sentralen eller legevakta sender en link, som kobler opp kameraet på din mobiltelefon. Løsningen er et pilotprosjekt som skal praktiseres fra til 15. september på sentralene i Namsos, Oslo, Bergen og Bodø. Per Arne Lynum og Torill Sæternes på AMK-sentralen i Namsos har stor tro på videoløsningen.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Se for deg du er ute i marka på gåtur, også kommer du over en kritisk skadd person. Da er det ikke alltid like lett å forklare situasjonen og hvor alvorlig den er, sier kommunikasjonssjef Svein Karlsen i Helse Nord-Trøndelag.