Har fått dispensasjon, nå skal det ryddes i verneområdet

Oppdretternes miljøservice har i flere år drevet med strandrydding rundt om i øyene i Nærøysund. Fredningsområdet Borgann og Frelsøy har de hittil ikke fått rørt, men nå har de fått dispensasjon.

FORNØYD: Kristen Høyforslett, John Einar Løkkhaug og Gudbrand Sørheim fra Oppdretternes miljøservice er svært fornøyde med at de nå får lov til å rydde søppel på Sandværet.  Foto: Sunniva Eldegard Sæternes

NAMDALSAVISA

VIKNA: Nå har Fylkesmannen gitt dispensasjon til at Sandværet i verneområdet Borgann og Frelsøy kan ryddes. Øya tilhører den delen av verneområdet som har ferdselsforbud i perioden 1. april til 31. juli for å beskytte hekkende fugler fra forstyrrelser. Ryddinga skal foregå mellom 1.- og 31. juli, da hekkingen vanligvis går mot slutten i den perioden.