Statsministeren på banen i rovdyrkrisen: Sauebønder spente på om bjørn blir tatt ut

Randi i Harran og Ole Roald i Namsskogan mistet til sammen 636 sau i fjor. Nå håper de at statsministeren kan få stoppet en ny blodig sommer

Mens kopplammene stimler rundt Randi Lund innenfor innhengninga på gården, venter sauebonden i Harran i spenning på om statsministeren holder ord og tar tak i den betente rovdyrdebatten.

Tar ikke seieren på forskudd: – Jeg vil ikke rope hurra ennå, sier sauebonde Randi Lund i Harran om at statsministeren tar tak i den betente rovdyrsituasjonen i Indre Namdal. Her sammen med et av kopplammene på gården på Aune i Harran.  Foto: Tor Ivar Viken

NAMDALSAVISA

HARRAN: – Her i gården er det ikke noe halleluja-stemning ennå, selv om vi nå har fått en sjanse, sier hun, vel vitende om at Erna Solberg nå har fått en orientering om de store tapstallene brukerne i Indre Namdal har hatt de to siste årene. Ifølge stortingrepresentant Elin Agdestein (H) betyr det rolig at det vil bli tatt ut bjørn i det beiteprioriterte området.