Rykket ut og avlivet 72 sau mens sjuåring befant seg i huset

Nesten et år etter at bonden fikk beskjed om å avvikle dyreholdet, rykket Mattilsynet ut og tok saken i egne hender. Bøndene og familien mener avviklinga var et mareritt, mens Mattilsynet mener aksjonen var forsvarlig gjennomført og tar ikke selvkritikk.

AVVIKLET DYREHOLDET: Mattilsynet rykket tirsdag morgen ut til gården i Flatanger. Allerede 1. september i fjor hadde bonden fått pålegg fra Mattilsynet om å avvikle dyreholdet. Bonden erkjenner å ha slurvet med dokumentasjon i mange år, men mener at aksjonen som ble gjennomført er så kritikkverdig at han skal anmelde Mattilsynet.   Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

FLATANGER: Tirsdag rykket Mattilsynet og politiet ut til en gård i Flatanger. Med seg hadde de hundeførere som skulle sørge for at avviklinga av drifta gikk ryddig for seg.