Dette helikopteret lander verken ved sykehuset i Levanger eller i Namsos

I Trøndelag vil ingen sykehus utenom St. Olavs Hospital kunne ta imot det nye redningshelikopteret AW101, når Ørland går på beredskap med det nye helikopteret fra våren 2021.

KAN IKKE BENYTTES: – Landingsplassene i Namsos og Levanger vil ikke kunne benyttes uten at det eventuelt foretas utbedringer eller endringer, opplyser kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørklund i Justis- og beredskapsdepartementet.   Foto: Martin Mellquist / Forsvaret

NAMDALSAVISA

Ifølge avdelingsleder og major Asbjørn Singstad ved Luftforsvarets redningstjeneste, 330-skvadronen på Ørlandet, er det i Midt-Norge bare St. Olavs hospital som har fått tilpasset og godkjent landingsplassen sin for det nye redningshelikopteret AW101. AW101 er vesentlig større, avgir langt mer rotorvind og er mer bråkete enn dagens Sea King-helikoptre.