Gå til sidens hovedinnhold

At NA karakteriserer denne veisaken som et politisk utspill i valgkampen, må tilskrives lederskribentens livlige fantasi

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredagens leder i NA var av godt gammelt partimerke. Lederskribenten kunne ikke skjule sin irritasjon over at dagens regjering fremmer forslag til ny Nasjonale Transportplan om en bevilgning på tre milliarder kroner til utbedring av E6 fra Grong til Nordlandsporten. Det smerter at lokale rikspolitikere får æren av å kunngjøre det glade budskap på hjemmebane.

Les også

Milliarder til E6 – en seier for namdalsordførerne

Dette utløser en begrenset optimisme fra ordførerhold i Namsskogan. NA skriver at ordfører Stian Brekkvassmo (Ap) ikke har sprettet sjampanjeflasken, men har satt den fram til bruk. Det smerter tydeligvis at det ble en borgerlig regjering som kom med budskapet. Gjennom en sterk lokal innsats fra hele Namdalen blir prosjektet tilgodesett med de nødvendige bevilgninger. Tidligere regjeringer har ikke maktet å prioritere denne veiutbygging. De største bevilgninger til veiprosjekter har gått til Vestlandet. Der har en fremtredende partimann (Kjell Opseth) sørget for at pengene gikk til hans nærområde, og da ble det lite igjen til andre viktige prosjekter.

Det er lenge siden at Trøndelag hadde de viktigste posisjoner på Stortinget. En tid ble Stortinget kalt ”Trønderheimen” på grunn av markante personligheter innvalgt fra Trøndelag.

Les også

Dette er NTP-prosjektene i Nord-Trøndelag

I dag består trøndelagsbenken av en rekke politiske broilere som gjør seg lite bemerket i debattene og i media.

At NA karakteriserer denne veisaken som et politisk utspill i valgkampen, må tilskrives lederskribentens livlige fantasi. Vi som har levd en stund kjenner Arbeiderpartiets måte å legge ut ”valgflesk” på gjennom mange år og mange valgkamper.

Jonas Gahr Støre har allerede lagt fram flere saker med håp om å få de fallende galluptall til å snu. (Reduserte ferjepriser, bedre smittehåndtering av fremmedarbeidere og bedre kompensasjonsordninger).

Det ønskede samarbeidet på venstresiden i politikken har fått en ”trang fødsel”. Kanskje risikerer vi å få en ”sprellemann” og EØS-motstander fra Senterpartiet som statsminister hvis samarbeidet på venstresiden lykkes og fordelingen av representanter ved det kommende valg får et sosialistisk flertall. Det er avhengig av et politisk samarbeid på venstresiden av norsk politikk som ikke eksisterer i dag.

I Nord Trøndelag valgdistrikt er det ikke mange markante personligheter på listene.

Den eneste som har markert seg positivt og har vært en støttende person for Namdalen ved flere anledninger, er Elin Agdestein fra Høyre. Så får vi håpe at Andre Skjelstad får fri fra oppgavene. Han har ikke markert seg nevneverdig i alle de perioder han har vært Venstres mann på Stortinget.

Vi står foran et spennende valg til høsten. Det er viktig at vi velger et parti med en leder som er personlig egnet til å representere norsk demokrati i de store oppgaver som vi står foran i de neste fire år. Vi kan ikke sende hvem som helst ut i Europa for å representer Norge i en tid da oppryddingen etter koronaen blir en vesentlig oppgave.

Kommentarer til denne saken