LIERNE: Like før klokka fem fredag meldte politiet at det hadde gått et jordras på Sørli i Lierne.

– Melder har fått et jordras gjennom huset sitt. Ingen er skadet. Det raser fortsatt. Alle beboere er gjort rede for, skrev politiet.

Det var beboere i huset som selv meldte fra om raset. Boligen ligger på Totland langs fylkesveg 765, ved innsjøen Lenglingen.

Betydelige skader

Politiets operasjonsleder Ole Petter Hollingen sier ved 17.15-tiden til Trønder-Avisa at brannvesenet er framme på stedet og bistår.

– To beboere var i huset da det raste – begge er uskadd. Slik vi forstår det nå, skal ikke raset lenger være pågående. I tillegg er seks beboere i nabohuset evakuert. Dette huset er ikke rammet av raset, men det ligger såpass nært at det er besluttet evakuering, sier Hollingen.

Ifølge brannmannskapene på stedet skal raset være rundt ti ganger sju meter. Det er uklart om massene inneholder steiner og trær.

Huset skal ha fått betydelige skader.

– Et soverom og carporten har skiftet posisjon. Vi kan si mer om skadene når vi er framme på stedet, sier Hollingen.

Både geolog og kommunen er varslet om hendelsen.

– Geologens umiddelbare vurdering er at når proppen har løsnet, er raset over. Det er ikke kvikkelire på stedet. Men dette er en umiddelbar vurdering, og vi må ha en vurdering fra stedet.

– Truffet en carport

Geir Ove Fossli ved 110-sentralen i Namsos opplyser til NA at raset har truffet en carport like ovenfor et bolighus.

– Det har sklidd ut jord ovenfor et bolighus, som har truffet en carport som står på oversida av huset, sier Fossli som ikke har informasjon om størrelsen på raset.

– Brannvesenet har rykket ut til raset med enheter fra både Sørli og Nordli, legger Fossli til, som også opplyser at personene som befant seg i huset har evakuert seg selv.

NA oppdaterer saken