Gå til sidens hovedinnhold

Avfallsslanking, musikksuksess og fengslet etter knivtrusler – her er torsdagen oppsummert

Nå skal avfallet «slankes»

Namdalen er allerede i norgestoppen når det gjelder kildesortering, men den jevne namdaling bør fortsatt ikke hvile på sine laurbær – to tredeler av alt som kastes i restavfallet burde nemlig ikke havne der.

Folk kaster for mye i restavfallet, og alt fra batterier og elektronikk havner i feil avfallsdunk. Det skal MNA få gjort noe med, og starter nå en ny kampanje med mål om å få «slanket» avfallet.

Tanken bak kampanjen er å få folk til å tenke «vent litt, dette kan kanskje kastes et annet sted».

Bård Sandnes, kommunikasjonsansvarlig i Midtre Namdal Avfallsselskap (MNA)

Fire ukers varetektsfengsling etter knivtrusler

Onsdag kveld ble en mann i starten av 20-åra pågrepet av politiet etter at han hadde truet ansatte ved Coop Prix i Namsos med kniv. Nå har Trøndelag tingrett bestemt at mannen skal varetektsfengsles i fire uker.

I kjennelsen kommer det fram at mannen gjentatte ganger har utsatt butikkansatte og politiet for alvorlige trusler siden i fjor høst.

Retten mener at det er sannsynlig at mannen vil begå nye straffbare handlinger dersom han nå løslates, og at han derfor holdes fengslet fram til saken skal behandles i retten.

Jubler for gjenåpning

Siden 6. januar har England i praksis vært nedstengt. Synne Flåtter Flo (22) fra Skage studerer i Liverpool, som har vært i full lockdown de siste tre månedene.

Denne uka ble det endelige lettet på restriksjonene. Da kunne endelig Synne ta seg en øl sammen med vennegjengen igjen.

Endelig kan vi møtes flere sammen og gjøre noe annet enn å bare gå de samme turene om og om igjen.

Synne Flåtter Flo

– Jeg har vært heldig

Fredag går årets utgave av Spellemannprisen av stabelen, og namsosingen Bård Ingebrigtsen (41) har vært med på fem av platene som er nominert.

Ingebrigtsen har de siste årene etablert seg på Nesodden, hvor han kombinerer familie- og musikkliv til det maksimale. Til tross for at 2020 var et krevende år for mange i musikkbransjen har namsosingen hatt mye på timeplanen.

2020 har nesten vært helt topp for min del. Jeg har vært heldig og har hatt mer enn nok å gjøre. Det er jeg veldig takknemlig for, for hos kollegaene mine har det vært trasig.

Bård Ingebrigtsen

Ole Martin blir toppleder

Etter å ha vurdert en rekke kandidater, har styret i Bjørøya ansatt Ole Martin Løfsnæs som daglig leder i havbruksselskapet.

30-åringen blir en av de yngste topplederne i norsk havbruksnæring. Løfsnæs blir øverste leder for 60 ansatte i et selskap som i 2019 omsatte for drøyt 650 millioner kroner.

Jeg tenker ikke så mye på alderen min, ut over at det ikke behøver å være til hinder. Jeg har rukket å gjøre mye som gjør meg kapabel til å ta dette steget.

Ole Martin Løfsnæs

Kommentarer til denne saken