NÆRØYSUND: Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt forteller om ei rolig natt i Namdalen.

Tirsdag kveld rykket en politipatrulje ut til Ottersøy i Nærøysund etter melding om at en båt hadde kollidert med ei bygning.

Tatt av vinden

– Det var skipperen selv som ringte inn til oss klokka 18.43. Det ble ikke meldt om personskade, kun materielle skader, forteller Bergstrøm.

Patruljen gjorde undersøkelser på stedet, og Bergstrøm forteller om betydelige skader på bygget båten kolliderte med.

– Veggen ble trykket inn litt. De undersøkte også båten, som fikk mindre skader på baugen.

Hun forteller videre at føreren av båten ble avhørt, og at vedkommende erkjenner skyld.

– Hva var årsaken til kollisjonen?

– Det er ikke skrevet om årsak i rapporten, sier Bergstrøm.

Til Ytringen opplyser politiet imidlertid at båten skal ha blitt tatt av vinden i forbindelse med at den skulle legge til kai.

Hovedredningssentralen ble informert om ulykken.

Nye trafikkmeldinger

E6 mellom Nordlandsporten i Namsskogan og Vegset i Grane: Også i dag pågår det vegarbeid på E6 nordover. Arbeidet pågår mellom klokka 06:00 og 23:00, og i dette tidsrommet vil vegen stenges i korte perioder.

Fv. 17 ved Barstad i Namsos: Ett kjørefelt er stengt på grunn av vegarbeid ved Barstad. Trafikken dirigeres ved bruk av lysregulering.

Oppholdsvær store deler av dagen

I dag melder det litt nedbør på formiddagen og på kvelden i Namdalen. Midt på dagen melder det riktignok flere timer med oppholdsvær.

I høyden, slik som i Lierne og Røyrvik, melder Yr.no at nedbøren til kvelds vil komme som snø. Her melder det nemlig 0 grader i kveld.

Midt på dagen melder det 8 grader i Namsos og Rørvik, mens det i Lierne melder 4 grader.

Her er meteorologens tekstvarsel for dagen:

Minkende til vestlig liten kuling utsatte steder, fra om morgenen vest og nordvest frisk bris. For det meste skyet. Regn og regnbyger, utover dagen synkende snøgrense til 400-700 meter.

Hos NA i dag

Ved midnatt 1. juni går startskuddet for årets laksesesong i Namsen. I den forbindelse skal mesterkokkene Christopher Davidsen og Knut Svandal Bø varte opp med et festmåltid basert på lokale råvarer – før de selv skal bruke resten av uka på laksefiske.

Ungdomsskoleelever fra Overhalla Montessoriskole er for fjerde året på rad på Grande Gaard for å hjelpe Anne Ovidie Hagerup med å arrangere lakseandakt.

Som først ute i Ytre Namdal, kan de nye butikkeierne sitte heime – eller på fjellet – for å sjekke legitimasjon og følge med på det som skjer i butikken.

Innenriks- og utenriksnyheter

Skogbrann i Østfold: Ved 17-tiden i går ble det meldt om skogbrann i Eidsberg i Indre Østfold. Brannvesenet og Sivilforsvaret har jobbet med å få kontroll på brannen i hele natt.

– Brannvesenet har ikke kontroll på brannen. Vi har ikke klart å kartlegge omfanget, men det er ganske stort, forteller vaktleder ved Øst 110-sentral Kjell Nesset til NRK.

Nord-Korea forsøkte å sende opp satellitt: Onsdag morgen mislykket Nord-Korea i et forsøk på å skyte opp en militær rekognoseringssatellitt, da rakettens andre trinn feilet, og raketten som følge av dette styrtet i havet. Raketter som dette kan være utstyrt med utstyr som kan brukes til å overvåke andre lands militære aktivitet, slik som kameraer, radarer og avlyttingsutstyr, skriver NRK.

Fant skadet mann i oppgang: En mann i 20-årene ble funnet med skader i en oppgang på Sandaker på Oslo i natt. Det skriver VG. Mannen hadde skader i hodet, som han skal ha fått etter å ha blitt utsatt for vold, og ble sendt til sykehus.