Gå til sidens hovedinnhold

Beathe planlegger sommerfestival i full skala

Fjorårets avlysning av Rørvikdagan svir fortsatt, men nå håper Beathe Lothe publikum kan få svingt seg skikkelig til sommeren.

RØRVIK: – Vi har vel aldri vært så motivert for å arrangere Rørvikdagan før. Jeg blir fortsatt trist når jeg tenker på fjorårets avlysning, sier Lothe.

Som leder av arrangementskomiteen for Rørvikdagan 2021 planlegger hun for ny folkefest i sommer.

I fjor måtte Lothe, i likhet med en rekke andre festivalarrangører, avlyse folkefesten etter at myndighetene satte begrensninger for hvor mange som kunne samles. Nå håper folket bak Rørvikdagan på åpning til sommeren.

Ferdig vaksinert?

I den mest optimistiske utgaven av FHIs vaksineringsscenario anslås det at den voksne delen av befolkninga skal være ferdig vaksinert innen utgangen av juli. Det er omtrent samtidig som Rørvikdagan tradisjonelt går av stabelen.

– Vi har planene klare for martna og festival i full skala. Signalene fra helsemyndighetene med tanke på vaksinering gjør at vi forventer at det kommer ei oppmykning for kulturarrangementer. Derfor rigger vi oss for å arrangere Rørvikdagan 2021 den siste uka i juli, bekrefter Lothe.

– Men vi ikke naive. Vi er avhengige av helt andre rammer enn dagens for å arrangere en musikkfestival i det formatet som Rørvikdagan er. Til syvende og sist er det smittesituasjonen som avgjør. Utsiktene er lovende, men det siste året har lært oss en del om både håp og skuffelser.

Ifølge festivalsjefen ser man på ulike scenarioer hvis det skulle vise seg at det ikke er mulig å arrangere en fullskala festival i slutten av juli.

– Vi skal bruke seinvinteren på å se på alternative løsninger, både med tanke på format, omfang og tidspunkt, sier Lothe.

Store navn på plakaten

Rørvikdagan har tradisjon for å hente noen av landets største artister til festivalarenaen Pollen i Rørvik sentrum. Nå avslører Lothe at de fleste av topp-navnene fra den avlyste 2020-festivalen blir med videre til en eventuell festival i sommer.

Highasakite, Eva Weel Skram, Julie Bergan, Bigbang, Rotlaus og Stavangerkameratene er blant navnene som er med videre fra fjorårets ubrukte festivalplakat.

– Vi har allerede veldig mye klart, både arrangementsteknisk og med tanke på booking. Vi skal være klar til å levere et helstøpt produkt om myndighetene lar oss få lov til å arrangere.

Starter salget snart

Arrangøren starter salget av festivalpass snart.

– I et normalår starter vi salget allerede før jul, og svært mange har spurt oss om når de kan få kjøpe billett. Derfor er vi er glade for at vi endelig kan begynne salget av festivalpass snart, sier Lothe.

Etter avlysninga i fjor valgte mange kjøpere å videreføre billetten til 2021, mens andre har fått refundert kjøpet.

– Vi vil være like fleksible i år, sier Lothe.

Hun opplyser at festivaldrifta står for store deler av inntektene til Rørvik idrettslag, som står bak arrangementet.

– Både idrettslaget og Rørvikdagan drives av frivillige. Vår aller viktigste oppgave er å skaffe inntekter til et av regionens største og mest allsidige idrettslag. Det er en viktig faktor når vi diskuterer eventuelle endringer i festivalkonseptet, forklarer Lothe.

Kommentarer til denne saken