KOLVEREID: Politiet i Trøndelag meldte like før klokken 12.30 lørdag at nødetatene var på veg etter en melding om en eksplosjon i et sveiseapparat i en garasje ved MNAs gjenvinningsanlegg på Kolvereid.

Mann i 50-årene skadet

Brannvesenet var tidlig på stedet, men politiet har ikke sagt noe om skadeomfanget så langt. Ambulansepersonell sjekker en person for skader, ifølge NAs journalist.

Operasjonsleder Wenche Johnsen opplyser at det er snakk om et sveiseapparat som skal ha eksplodert. En mann i 50-årene skal ha jobbet på stedet, og det var familien hans som varslet politiet.

– Nødetatene er nå fremme på stedet, og jobber i akuttfasen. Mannen har fått et åpent brudd i en arm, og føler seg dårlig. Han har vondt i hele kroppen, sier Johnsen.

Klokken 13.40 bekrefter operasjonsleder Elisabeth Melkvik i Trøndelag politidistrikt at den skadde mannen er fløyet til Sykehuset Namsos i luftambulanse.

– Utover det har vi ikke noen nye opplysninger om skadegraden, sier Melkvik.


Oppretter ikke sikkerhetssone

Like etter klokka 12.40 meldte politiet på Twitter at den skadde mannen har sveiset i nærheten av en bensintank i en båt.

– Bensinen har antent. Pasienten er bevisst og ambulanse jobber med ham, opplyser politiet.

Brannvesenet har vurdert behovet for å opprette en sikkerhetssone rundt ulykkesstedet, men har vurdert at det ikke er nødvendig.

Det er ikke synlig brann eller brannutvikling på stedet.