Gå til sidens hovedinnhold

Ber pasienter som har vært i Oslo-området om å ta kontakt

Helse Nord-Trøndelag kommer med flere smitteverntiltak i forbindelse med mutantviruset som er påvist på Østlandet.

Dersom den som er innkalt til sykehusbehandling, eller noen i vedkommende sin husstand – har vært i områder med høyt smittetrykk siste ti dager, ber sykehusene om å bli kontaktet. Inntil test er gjennomført og det foreligger negativ test – kan behandlingstimer måtte utsettes, skriver helsefortaket i en pressemelding søndag formiddag.

Helse Nord-Trøndelag opplyser videre at tiltaket gjelder så lenge det er nødvendig.

– Har du eller noen i din husstand siste ti dagene vært i områdene der en nå ser urovekkende smitte av mutert virus, er det viktig at du tar kontakt med sykehuset og med den aktuelle avdelingen før du kommer til sykehuset. Vi må vurdere å utsette timen eller sikre at vi får gjort nødvendige forberedelser for å sikre smittevernet, sier fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag i pressemeldingen.

– Med utviklingen Norge har de siste dagene er det ekstra viktig at hver enkelt tar forholdsregler, følger våre retningslinjer, og gjør seg kjent med lokale, regionale og nasjonale anbefalinger og tiltak. For inneliggende pasienter, våre ansatte og sykehusenes mulighet til å yte nødvendig helsehjelp – er det helt nødvendig at alle bidrar. Det er overmåte viktig å unngå ukontrollert smitte inn i sykehusene, fortsetter Skogen.

Helseforetaket innførte strakstiltak for ansatte lørdag. De som har vært i det berørte området de siste ti dagene, eller har noen i nær husstand som har vært i området, skal ikke møte på jobb mandag, men i stedet teste seg og holde seg hjemme til negativ test foreligger.

Søndag presiserer helseforetaket at dette også gjelder vikarer, studenter og andre som skal ha praksis i sykehusene.

Kommentarer til denne saken