SNÅSA/GRONG: – Det var folk i hytta da det begynte å brenne. Jeg tror det var snakk om tre stykker. De kom seg ut av hytta på egen hånd, og alle var ute av hytta da nødetatene ble oppringt, opplyser Jon Erik Seierstad i 110-sentralen til NA.

Like etter klokka 17.30 onsdag ettermiddag rykket brannvesenet ut til et jakthytte i full fyr i Lurudalen. Hytta blir beskrevet som totalskadd, men ingen personer er skadet i brannen.

– Ingen personer ble skadet i brannen. Ambulansen var på stedet og tok en kontroll på de involverte. De ble sjekket ut, og var i fin form. Ingen har fått varige men, sier Seierstad.

Totalskadd

Hytta beskriver han som totalskadd.

– Hytta står enda, men den er totalskadd. Mesteparten av brannen har foregått i takkonstruksjonen. Hytta har torvtak, så det har samlet seg en del varme der, forklarer Seierstad.

– Det er ikke langt tid til vi er ferdig på stedet. Vi holder på å slokke den siste plassen hvor det oppsto varmgang. Brannvesenet på stedet har opplyst til oss at de snart tar retur fra stedet, sier Seierstad til NA klokka 20.00 onsdag.

Åpne flammer

Da NA var i kontakt med 110-sentralen like etter at Brannvesenet ankom stedet, ble det beskrevet at det sto åpne flammer ut av hytta.

– Brannmannskaper fra Snåsa er på veg til stedet akkurat nå. Det er snakk om brann i ei hytte, og det meldes om åpne flammer ut av hytta, opplyste Torkild Dølvik ved 110-sentralen i Namsos.

Ifølge Wikipedia er Lurudalen er et dalføre som ligger i både Snåsa og Grong kommune.