RØRVIK/VIKNA/NAMSOS: 23.05 rykket politiet ut til en privatbolig på Rørvik for å avslutte en fest.

– Det var noen ungdommer som forstyrret naboene med feststøy, og de ble gitt et muntlig pålegg om å holde det stille, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kamilla Engen.

Berusede mindreårige sendt hjem

23.12 observerer en politipatrulje en gruppe mindreårige ungdommer som framstår beruset.

– De ble gitt et pålegg om å dra hjem, og er informert om at foreldrene blir orientert.

23.25 skjedde det samme i Rørvik, og også der ble ungdommene gitt et pålegg om å dra hjem.

Les også: Barrikaderte seg i barnehagen etter konfrontasjon med hundeeier: – Absurd hendelse

Stygg kjøring og skade på bil

23.38 blir det meldt om stygg kjøring i et boligområde på Spillum.

– En patrulje rykket ut og pratet med en del ungdommer, men klarte ikke finne ut hvem det er som har drevet med det.

01.31 er det en som ringer og forteller at han har stått parkert utenfor Coop Prix på Namsos. Når han skal hente bilen er det noen som har kommet borti den og skadet bilen. Ingen har lagt igjen noe, så han vet ikke hvem det er og kommer til å anmelde forholdet, sier Engen.

Les også: Politiet stålsetter seg når rekordmange skal på julebord – går ut med «prisliste» for dem som ikke følger reglene

Anbefalt å være svært forsiktig

Det ligger an til å bli en fin lørdag med klarvær og minusgrader de fleste steder. Utover kvelden vil det ifølge meteorologens tekstvarsel bli mer tilskyet.

Skogbrannfaren i midtre og ytre del av Namdalen vedvarer, og vil vare fram til det kommer betydelige mengder med nedbør. Det er anbefalt at man er svært forsiktig med åpen ild, da vegetasjon lett kan antennes og store områder kan bli berørt.

Hos NA i dag

Ledende menig Hildrum fra Namsos er laseroperatør på M113-vogn, og er en av soldatene som reiser til Litauen etter nyttår.

En mann slo seg fullstendig vrang da politipatruljen dukket opp på et utested i Namsos etter melding om bråk.

Andre nyheter

Flere gjerningspersoner ranet i natt Circle K på Tunga i Trondheim.

– Det er ikke pågrepet noen enda. Nå har vi en del etterforskningsskritt vi følger opp, forteller operasjonsleder i Trøndelagdistrikt, Viola Elverum til Nidaros klokka 06:05 lørdag morgen.

Under ranet var det to ansatte på jobb. En av de ansatte er sent i tenårene og den andre i 20-årene. Ingen av dem ble fysisk skadet, men en ble tatt med til legevakta for sjekk.

Det er fremdeles uklart hvilket våpen gjerningspersonene skal ha brukt.

– Det har blitt truet med en gjenstand. Gjerningspersonene har fått med seg kontanter og noen andre verdisaker fra bensinstasjonen. Vi jobber nå med tekniske spor, gjennomgang av overvåkingskamera og avhør av vitner, sier Mattis Hamborg, politiets innsatsleder på stedet, til Adresseavisen like før klokka 3 i natt.

Norge sender rakettvåpen for 280 millioner kroner til Ukraina. Regjeringen har omdisponert midler på årets budsjett for å kjøpe inn to våpen som skal doneres til Ukrainas hær: M72 og M141. Begge er rakettvåpen som kan bæres og avfyres fra skulderen, særlig til bruk mot pansrede kjøretøy.

Per november 2022 har Norge blant annet donert 4.000 panservernvåpen av typen M72, 22 artilleriskyts av typen M109, 14 pansrede IVECO-kjøretøy, mikrodroner av typen Black Hornet, rundt 160 Hellfire-missiler og utstyr som hjelmer, vester og feltrasjoner, ifølge Forsvarsdepartementet.

Det skriver NRK på sine sider.