GRONG/HØYLANDET: Klokka 23:57 fikk politiet en melding fra et arrangement i Grong. Det ble meldt om en sint og beruset mann i 30-årene som var vanskelig å håndtere.

– Folk på stedet prøvde å roe ned, men det var umulig. Personen utøvde vold, men ingen ble skadet. Mange hadde reagert og prøvd å roe ned personen. Det ble sendt patrulje, men før patruljen ankom hadde mannen forlatt stedet. Patruljen kjørte derfor ikke helt frem, fordi problemet hadde opphørt, sier operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt.

Klokka 02:04 ble det meldt om en påkjørt elg på Høylandet. En bil hadde kjørt på elgen. Det er ikke meldt om personskade, men elgen lå skadd i grøfta. Politiet tok kontakt med viltnemda, og satte de i kontakt med bilføreren.

Trøndelag

I natt har det vært en del feststøy i Trondheim.

En overstadig beruset kvinne i 20-årene var for full til å ta vare på seg selv og ble innsatt i arrest. Vektere la en mann i jern ved et serveringssted på Solsiden. En vanskelig passasjer på buss i sentrum viser seg å være en mann i 30-årene som tidligere på kvelden var blitt bortvist fra Trondheim sentrum.

– Mannen innbringes og anmeldes for ikke å ha etterkommet pålegg, skriver politiet i Trøndelag på twitter.

En annen mann i 30-årene blir anmeldt for urinering på offentlig sted i Trondheim sentrum. En mann i 40-årene stanses i bil i sentrum. Han blåste over lovlig verdi i alkometer. Han innbringes for bevisopptak. Personen anmeldes og førerkortet tas i beslag.

Klokka 23:36 i Stjørdal hadde en utagerende butikktyv på en bensinstasjon stjålet diverse varer.

– Mann i 30-årene anmeldes og bortvises fra Stjørdal sentrum, skriver politiet.

Klokka 01:59 hadde en mann i 30-årene lagt seg for å sove i baren på et serveringssted i Verdal sentrum. Når personen nektet å forlate, dro patruljen til stedet. Mannen kviknet til og ble sendt hjem.

Klokka 02:24 ble det meldt om amper stemning mellom flere personer i Levanger sentrum. Patrulje dro til stedet, og sendte fem personer i hver sin retning. En person i tenårene blir bortvist fra sentrum frem til klokka 08:00. Ingen skadet, og ingen ønsker å anmelde noe.

Klokka 02:49 ble melder overrasket over en tyv ombord i båten sin i Trondheim. Dør er brutt opp og GPS forsøkt stjålet. En mann i 30-årene pågripes like ved båten og innbringes til arrest.

Klokka 07:50 skriver politiet at et vekterselskap meldte om innbrudd hos idrettslag. Tyven rakk å stikke av før politiet ankom. Personen har tatt seg inn via et knust vindu.

– Spor sikres, og sak opprettes, skriver politiet i Trøndelag på twitter.

Været

Det gule farevarselet fra Yr om kuling på hav og kyst i Rørvik gjelder fortsatt.

Yr skriver: Fra natt til søndag økning til sør og sørvest stiv kuling 15 m/s, først i sør. Periodevis sterk kuling 20 m/s natt til søndag.

Anbefalingen er å ikke dra ut i småbåt.

Konsekvensene:

  • Sjøen bygger seg opp og det kan være farlig å være ute i småbåt.
  • Middels høye bølger.
  • Bølgekammene er ved å brytes opp til sjørokk.

Gradestokken vil strekke seg fra 4 til 8 grader i dag. Det vil bli litt nedbør, og vind.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag søndag: Sørvestlig opp i liten storm, fra om morgenen vestlig stiv kuling, i kveld liten kuling. Regnbyger, snøbyger i 500-800 meter.

Les i NA i dag

I 128 år har huset i Kjøpmannsgata i Rørvik vært i familien Knoffs eie. Nå lukkes det kapittelet for dem. Etter å ha tilbrakt hver sommer der, ser de seg nødt til å selge huset.

Les også

Familien selger huset etter 128 års eierskap: – Det ligger noe godt i veggene

Tilfeldighetene skulle ha det til at sveitsiske Ayla Huser (31) havnet på en gård i Namdalseid på «workaway». Der nyter hun livet med gårdsdrift, kalving og motorsag. Men så oppdaget badmintonklubben at Ayla er tidligere proffspiller og landslagsutøver!

Les også

Ayla (31) fra Sveits «matchet» med gård på Namdalseid – nå lærer hun gårdsdrift og trener Namsos-klubb: – For en opplevelse

Seks deltakere fikk ei gledelig overraskelse etter å ha gjennomført Namsosløpet lørdag ettermiddag.

Innenriks- og utenriksnyheter

Titusener trosset regn og vind i Beograd lørdag i en ny protest mot myndighetene i kjølvannet av to masseskytinger der til sammen 18 personer ble drept.

Landets opposisjon, som sto bak lørdagens demonstrasjon, beskylder regjeringen ledet av Serbias progressive parti (SNS) for å unnlate å tøyle medier de mener har fremmet vold, og for å være for passive mot kriminalitet i samfunnet.

Regjeringen nekter for opposisjonens påstander, og anklager dem for å iscenesette demonstrasjonene for å oppnå politisk vinning. Fredag ble flere tusen busset inn fra hele Serbia, samt Kosovo, Montenegro, Bosnia og Nord-Makedonia, til sentrum av Beograd for å vise støtte til Serbias president Aleksandar Vucic.

Vucic gikk lørdag av som partileder for SNS, men det ventes at han fortsetter som president. Det skriver VG.

Eksplosjoner rystet den ukrainske hovedstaden Kyiv i morgentimene søndag, melder byens ordfører. Minst én person er drept, ifølge myndighetene.

Det jobbes med å få oversikt over situasjonen, opplyser ordfører Vitalij Klitsjko på Telegram ifølge Reuters.

Han skriver i en senere oppdatering at det er et pågående droneangrep mot byen. Minst 20 droner er skutt ned av luftforsvarssystemene, men en ny angrepsbølge skal være på vei, skriver TV 2.

En mann i 30-årene er pågrepet etter en voldshendelse på et utested i Sandefjord natt til søndag. Mannen skal ha slått en annen mann i hodet flere ganger.

Mannen som ble slått ble først sendt til legevakt, men ble senere fraktet videre til sykehus for undersøkelser, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det skriver NRK.