NAMSOS: – Jeg har virkelig ikke ord. Det betyr så utrolig mye, sier 27-åringen like etter at Thomas Brøndbo har avsluttet den stemningsfulle julekonserten med «Deilig er jorden».

Den samme konserten så Safedrive-grynder og daglig leder Magnus Wester søndag.

Like etter konserten gikk han direkte inn til Thomas Brøndbo og bandet bestående av Terje Tranaas, Stig Hollup og Eirik Øien.

Han spurte om det var mulig å la utstyret stå – og spille konsert igjen tirsdag.

– Jeg synes konserten var bra på så mange måter. Det var noe med tekstene og budskapene jeg likte så godt. Så tenkte jeg at flere burde ha fått med seg dette, og at kanskje ikke alle har råd eller noen å dra med, sier Magnus Wester.

For to uker siden satt han i gang kampanjen «Varmere jul». Årsaken var de høye strømprisen. Wester registrerte at flere kunne komme til å slite med å betale strømregninga til jul.

Så fikk han med seg flere aktører i næringslivet i Namsos.

– For å si det sånn: Alle som har blitt spurt om å bidra, har sagt ja. Safedrive er initiativtaker og hovedgiver, men det er mange aktører som er givere, sier han.

Midt i konserten med Brøndbo og bandet, steg Namsos-ordfører Frode Båtnes opp. Han introduserte Wester, som fortalte at hele 300 personer hadde skrevet til «Varmere jul»-kampanjen at de kjente noen som trengte hjelp i juletidene.

– Jeg så for meg 20 til 30 personer som kanskje trengte hjelp med strømregninga, men det ble en god del mer. Det er selvfølgelig trist å lese mye av det. Derfor ønsker vi å hjelpe flere. Det er grunnen til at dere sitter her i dag, sa Wester.

En alenemor fikk hjelp til å betale barnehageregning på flere tusen, andre fikk hjelp til å betale strømregning, reparasjon på bilen, andre sa seg villige til å arrangere konfirmasjon. Flere gavekort ble også delt ut.

Til sammen fikk 25 personer hjelp til å betale utgifter de ellers ville ha slitt med å få betalt. Wester anslår at næringslivet i Namsos har betalt rundt en halv million for gavene og to konserter med Thomas Brøndbo og bandets konsert «Heim et annet sted på jord».

Solrun Øksnes fikk påvist kreft like før jul.

I tillegg har hun hatt problemer med strømregningen, problemer med bilen og en rekke andre utfordringer.

– Jeg har snudd på hver krone for å få til julemiddag. 100.000 kroner er så mye penger for meg, som er uføretrygdet. Jeg kjenner på enorm lettelse, sier Solrun, som ble rørt til tårer da hun fikk gaven i Namsos kirke.

Blant de 25 som fikk gave, var det Solrun og Alexandra som ble ropt opp på scenen.

– Jeg visste virkelig ingenting, så dette var en fantastisk overraskelse, sier alenemoren.

Næringslivet i Namsos ga Alexandra julegaver til barna, hjelp til å betale husleie og gavekort på julemat.

– Det kom noen tårer. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, annet enn at dette hjelper meg utrolig mye, sier hun.