Gå til sidens hovedinnhold

Bonden Erlend om koronapandemien, knivdrama i Namsos og uvær i vente: Her er fredagen oppsummert

Koronapandemien har ført til utfordringer for mange grupper og samfunnslag. Også for bøndene. Men kanskje vil det vise seg at pandemien fører noe bra med seg også.

Erlend Fiskum på gården på Bergsmoen i Grong tror nok bønder også er utsatt, men langt fra de verste.

Vi hører stadig at det er undersøkelser som viser at blant annet bønder sliter med isolasjon under koronapandemien. Og det er helt sikkert rett. Men vi er slettes ikke den gruppa som har det aller verst. Vi har jo tross alt en jobb å gå til.

Erlen Fiskum

Landbrukspsykolog og bonde Ellen Hoel vet at det er mange bønder som sliter med ensomhet, men er enig med Grong-bonden om at bøndene ikke er de som har det verst under koronapandemien.

Denne bilen i Groftskaret i Namsos var en av flere kjøretøy som havnet utfor vegen fredag. Nå advares bilister om kjøreforholdene i helga.

Lørdag treffer et polart lavtrykk Trøndelag. Så det blir sterk vind og store variasjoner i vindretning. Det skaper mye snøfokk, redusert sikt og svært vanskelige kjøreforhold.

Susana Reuder

Politiet etterforsker nå torsdagens kniv-drama på Coop Extra ABC i Namsos. Den siktede ble løslatt få timer etter hendelsen.

Etterforskningsleder Line Marthe Juliussen ved Namsos politistasjon beskriver hendelsen som alvorlig. Fredag har politiet avhørt tre fornærmede i saken.

Vi er på et tidlig tidspunkt i etterforskninga og siktelsen er ikke ferdigskrevet ennå. Jurist jobber med siktelsen nå.

Line Marthe Fuglum Juliussen, etterforskningsleder

Koronapandemien har gjort arbeidshverdagen til Thomas Brøndbo mer krevende. Men 47-åringen har ikke ligget på latsida, og er nå godt i gang med sin kirketurné – uten at han vet hvordan den vil svare seg rent økonomisk.

Det er litt som om en kjøpmann skulle solgt varene, uten å vite om han får betaling i etterkant.

Thomas Brøndbo

47-åringen skal innom flere kirker rundt omkring i Trøndelag, med kirketurneen han har kalt «Alt blir bra» – så får vi bare håpe han får rett...

Kommentarer til denne saken