Klokka 03:36 bortviste politiet en mann i 20-årene fordi han kranglet, opptrådte provoserende og ufint utenfor Shell Østre, ifølge politiet.

– Han fikk et muntlig pålegg om å holde seg unna sentrum i løpet av natta. Det blir ikke opprettet sak, forteller operasjonsleder Trond Volden.

Klokka 01:48 kom det inn en klage om bråk fra to arbeidere som la tak på et hus i Rørvik.

– Patruljen dro dit, og arbeidet opphørte, sier Volden.

Trøndelag

– Det har vært en del å holde på med, spesielt med ordensforstyrrelser i Trondheim. En vanlig natt til søndag ifølge de som gikk av vakt, forteller Volden.

Klokka 22:09 skrev politiet i Trøndelag på twitter om et trafikkuhell på Hitra. En bil har kjørt i fjellveggen, og det skal ikke ha vært noe personskade. Klokka 01:15 kom politiet med en oppdatering:

– Fører, mann i 20-årene, mistenkes for å ha kjørt i beruset tilstand. Bevissikring er foretatt, førerkort beslaglegges og sak opprettes.

Klokka 01:30 i Trondheim:

– En overstadig beruset dame i 20-årene ble satt inn i drukkenskapsarrest. Ikke i stand til å ta vare på seg selv, skriver politiet i Trøndelag.

Klokka 01:38 i Trondheim ble en mann i 20-årene kjørt inn til arresten i forbindelse med beruselse og bråk utenfor et utested i sentrum.

Klokka 01:50 i Hegra ble bil stanset. Føreren mistenkes for ruskjøring.

– Funn av narkotika på fører. Bevissikring foretatt, førerkortbeslag og sak opprettes, skriver politiet i Trøndelag.

Klokka 01:56 i Trondheim kom en mann på 18 år tilbake til et utested, etter at han hadde fått pålegg om å holde seg borte fra Trondheim sentrum. Mannen ble innbragt til arrest for å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet.

Klokka 02:07 i Trondheim ble to mann på 18 år bortvist fra sentrum og Solsiden.

– De ble nektet adgang til et utested, laget mye bråk og egget opp stemningen. Pålegget er gitt av politiet frem til klokken 08:00.

Været

I Namdalen i dag er det meldt mildere temperaturer enn det har vært. I dag vil temperaturen ligge like over og under 0 grader i Midtre- og Ytre Namdal. I Indre Namdal blir det på det mildeste 2 grader, og -12 på det kaldeste, ifølge Yr.

Her er meterologens tekstvarsel fra Trøndelag søndag: Vest og sørvest stiv og periodevis sterk kuling utsatte steder, fra i ettermiddag liten kuling. Regn- eller haglbyger, snøbyger i indre og høyere strøk.

Les i NA i dag

I Namdalen er det per i dag 116 planlagte borettslagsleiligheter, hvorav 61 av dem er solgt. Ekteparet Molly (71) og Kåre Grongstad (72) fra Høylandet ser fram til å flytte fra enebolig til leilighet.

– Jeg var fullt bestemt på å fortsette hvis jeg ble spurt om å stå på toppen av lista. Jeg er veldig takknemlig for tilliten og er veldig gira på å stå på videre, fastslår Steinar Lyngstad, som er gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret – i tillegg til å være nestleder i Namsos Sp.

Etter åtte og et halvt år, legger Fargerike Kolvereid ned butikken. – Trist, sier daglig leder Tone Storøy Sund.

Internasjonale nyheter

Minst 23 personer har omkommet og rundt 1000 er skadd i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene. Argentina, Brasil, Uruguay, Mexico og Spania har alle tilbudt å sende utstyr og brannfolk for å hjelpe til med slukkearbeidet. Det skriver NRK.

Pakistans tidligere president Pervez Musharraf, som grep makten i et militærkupp i 1999 og styrte til 2008, er død. Musharraf ble i 2019 dømt til døden for landsforræderi, men en domstol i Pakistan opphevet senere straffen og slo fast at den var grunnlovsstridig.

De siste årene slet han med sykdom, og ifølge pakistanske medier døde han i helgen på et sykehus i Dubai, skriver TV 2.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier USAs forsvarsdepartement at et amerikansk fly har skutt ned ballongen med ett missil lørdag kveld norsk tid.

Dette skjedde seks nautiske mil utenfor kysten. De største amerikanske mediene omtaler ballongen som en «spionballong», mens Kina har hevdet at dette er en sivil værballong. Kinas utenriksdepartement uttrykker ifølge Reuters sterk misnøye og motstand mot at USA brukte makt for å angripe ballongen. Kina gjentar også at ballongen var for sivil bruk og havnet i amerikansk luftrom ved en feil. Det skriver VG.