NAMSOS: – Brannen er slukket. Vi driver nå med etterarbeid, og redder verdisaker ut fra boligen, opplyser brannmann Mats Kristensen til NA like før klokka 20.00 tirsdag kveld.

Brannvesenet har altså slukket brannen som oppsto i en leilighet i Havnegata i Namsos sentrum tirsdag kveld. De fikk kontroll på flammene cirka en halvannen time tildligere.

– Brannvesenet har kontroll på brannen, opplyste brannvakt Alexander Tangen ved Namsos 110-sentral til NA klokka 18.29.

Brannen startet i 18.00-tiden.

Sto flammer ut av taket

Det var klokka 17.30 tirsdag at brannvesenet rykket ut til brannen i Havnegata.. Politiet opplyste at det sto flammer ut av et takvindu.

– Nødetatene rykker ut til brann i bygning i Havnegata i Namsos. Det meldes om flammer ut av takvindu. Politiet er på stedet og bekrefter brann. Evakuering iverksettes, meldte politiet om brannen.

Operasjonsleder i Trøndelag Politidistrikt, Wenche Johnsen, sa til NA klokka 17.39 at alle personer i bygningen var evakuert.

– Brannvesen og politi var raskt på stedet. Det er registrert tre personer på adressa hvor brannen har startet - og to eldre personer er hentet ut. Vi har ikke lokalisert den tredje, sa hun og la til:

– Vi har vært i kontakt med to yngre personer som bor i tredje etasje i bygningen, og de opplyste at det ikke var andre folk i bygget.

Fire ble evakuert

Innsatsleder for brannvesenet, Håvard Sæther, som var er på stedet, opplyste at brannen startet i tredje etasje.

– Brannen brøt ut i tredje etasje, hvor vi har kontroll. Vi skaffer nå tilgang til loftet for å slukke der, sa han.

Videre opplyser innsatslederen at til sammen fire personer er evakuert

Fare for spredning

Det var klokka 17.37 melte brannvesenet at de var i gang med slukking. Politiet varslet at det var fare for at brannen skulle sprer seg videre i bygget.

– Det er bedømt til å være fare for spredning. Boligene er tatt inntil hverandre. Brannvesenet vurderer å evakuerer nabobyggene, opplyste operasjonsleder Wenche Johnsen i politiet.

Kokka 18.29. melder altså brannvesenet at de har kontroll på brannen: