GRONG: – Brannvesenet har parkert helikopteret nå. Ingen røyk, skriver Randi Mo Lilleberre i en tekstmelding til NA i 18-tiden torsdag kveld. Hun bor like ved Spannfjellet, og har fulgt med på brannen.

En halv time senere skriver hun i en ny tekstmelding at brannen har blusset opp igjen.


– Brannvesenet er kommet tilbake og sender opp helikopteret på nytt, forteller Lilleberre like over klokken 19.

Ifølge brannvesenet ble helikopteret ikke parkert fordi brannen var slukket, men på grunn av værforholdene og sikkerheten til piloten og helikopteret. Da tordenværet bedret seg ble flygingen gjenopptatt som planlagt.

Klokka 22.30 forteller 110-sentralen at helikopteret har ladet, grunnet flygetid.

– Mesteparten av brannen er slokket. Det brenner fortsatt i en trerot oppe i fjellet, og to personer fra brannvesenet er på tur dit nå, sier operatør Ole Marius Haugen ved 110-sentralen.

Dette har skjedd:

Brannvesenet rykket torsdag formiddag ut til Spannfjellet etter melding om brann i terrenget.

Det er samme fjellet som brant onsdag kveld, etter at et lynnedslag førte til brann.

– Det er observert røyk og flammer fra fjellsida. Brannvesenet er på tur opp for å slokke, sier 110-operatør Ole Marius Haugen til Trønder-Avisa klokka 12.50 torsdag.

– Er det den samme brannen som har blusset opp?

– Det er det vanskelig å spekulere i, svarer Haugen.

Vitnet Peter Reitan, som bor og jobber på Skogmo, kunne derimot fortelle at den nye brannen er på den andre siden av fjellet.

Brannhelikopter er tilkalt

Klokka 13.35 melder Brannvesenet at det er stor røykutvikling i området. De vurderer behov for brannhelikopter på grunn av bratt og ulendt terreng og krevende miljø å arbeide i.

- Vi forventer at skogbrannhelikopteret er på plass kl 15.00 sier 110-operatør Ole Marius Haugen til NA klokka 14.20 torsdag.

Foto: Øivind Rånes

Torsdag ettermiddag kan NAs journalist på stedet bekrefte at skogbrannhelikopteret er i gang med slokking. Brannkonstabler på stedet anslår at det brenner i et område på 300 ganger 300 meter. Det tilsvarer hele 90.000 kvadratmeter.

Til sammenligning anslo brannvesenet at den første brannen på Spannfjellet onsdag var på bare fem ganger fem meter.