Gå til sidens hovedinnhold

Bredbåndutbygging, koronautfordringer og drømmehuset som snart er ferdig – her er søndagen oppsummert i NA

Koblet seg på verden

Denne uka fikk de første abonnentene på Statland høyhastighets fiberbredbånd i veggen. Når de siste kobles på, har 270 kunder i området blitt kobla på kystfiberen.

Utbygginga har ei kostnadsramme på over 16 millioner kroner, og befolkninga er glade for at de endelig får raskt internett.

Dette blir veldig bra, nå kan jeg legge ut melding på Facebook og se at den blir postet samme dag.

Armands Bertasjus, bredbåndkunde

Bygger drømmehuset

Etter en snart fire år lang prosess ser Karen Øvereng (26) og Simen Sørgaard (31) snart enden på sitt store byggeprosjekt.

Med stor egeninnsats har paret fra Overhalla klart å sette opp drømmehuset 207 kvm til under 4. millioner kroner. De har gode råd til alle som vurderer å skaffe seg hus.

Bruk god tid i planleggingsfasen. Vi tenkte ei stund på å kjøpe et gammelt hus og pusse opp, men er glad for at det ikke ble slik. Jeg tror ikke det hadde blitt noe billigere, heller. Og tenk hvis du skal bo midt oppi en byggeplass – det er ikke å anbefale

Simen Sørgaard

Koronasmitte skaper store utfordringer

I helga fikk en ansatt ved Namsos helsehus påvist koronasmitte, og det skaper store utfordringer.

18 ansatte er nå satt i karantene, og det er mulig at flere må gjøre det samme. Til tross for en utfordrende situasjon, har man hatt gode rutiner for å håndtere en slik hendelse.

Vi har heldigvis ansatte som er godt drillet. Hvordan vi håndterer situasjonen er avgjørende for hvordan beboerne har det.

Mette Solum, virksomhetsleder for institusjon Namsos

Nytt tilbud for ungdommen

Dataspill er i dag en av norsk ungdoms største fritidsinteresser. Likevel har ikke denne fritidsaktiviteten fått den samme statusen som mange andre, og spillinteresserte har ofte et begrenset tilbud.

Det har Overhalla kommune nå tenkt å gjøre noe med. Fra august vil Kulturskolen og Ungdomsbasen etablere et e-sportssenter på Ungdomsbasen, hvor ungdommen kan møtes for å spille sammen.

Med dette tilbudet håper vi Kulturskolen skal bidra til å gi e-sport en faglig tyngde, og samtidig få flere ungdommer «ut av husene» og være fysisk til stede i et sosialt miljø samtidig som de er sosial på skjerm og gjør det de liker best.

Siri Hongseth, enhetsleder kultur og samfunn i Overhalla kommune

Oppløftende resultat

Etter en tung start på sesongen, fikk Anton Elvseth (22) fra Lierne en etterlengtet opptur under svensk langrennscup i Torsby søndag formiddag.

Etter et veldisponert løp gikk libyggen inn til 22. plass i et renn som samlet den svenske skieliten til start.

Jeg reiser fra Torsby med smil om munnen og økt selvtillit.

Anton Elvseth

Kommentarer til denne saken