Gå til sidens hovedinnhold

Butikk på flyttefot, trivsel i campingvogna og laks på tog: Her er lørdagen oppsummert i NA

På flyttefot

Butikken Gaea flytter fra Havnegata og inn i Nilles lokaler på Amfi Namsos. Eier Hilde Kristin Påsche forklarer at årsaken til flyttinga er at hun håper å mer fart på sakene.

– Først og fremst fordi gata er relativt folketom. Ved å flytte inn i Amfisenteret håper vi å få mer fart i sakene.

Hilde Kristin Påsche, eier Gaea.

Har funnet sitt paradis

For sju år siden slo familien Buvarp/Rye, som består av barna Bendik og Noah, og mor Kari Buvarp og far Gjermund Rye, til på ei campingvogn på Bjørgan. De har ikke angret en dag siden.

– Vi hadde egentlig snakket litt om å skaffe oss ei hytte. Men vi var forholdsvis nyetablert, og hadde ganske nylig kjøpt oss hus, så vi fant ut at det ble for dyrt. Så var det en kompis som foreslo campingvogn og spikertelt, en tanke som ikke hadde slått oss.

Gjermund Rye.

Familien stortrives på Bjørgan.

– Vi har vogna i Bjørgan fra september og til mai. Ellers drar vi på turer med den hele sommeren. Jeg tror vi sikkert hadde 79–80 overnattinger i vogna i fjor. Kanskje mer.

Gjermund Rye.

Prisøkning på over 100 prosent

Tone Husvik og Jan Ove Lysberg fikk over 200.000 kroner mer enn prisantydningen da borettslagsleiligheten ble solgt etter første visning.

I 2009 ble leiligheten solgt for 1,3 millioner. Husvik og Lysberg kjøpte leiligheten for 1,95 millioner i 2015 - onsdag ble den solgt for 2.650.000 kroner.

Det innebærer en prisøkning på over 100 prosent på elleve år.

Laks på tog

SV-politiker Steinar Sæternes i Grong vil børste støv av en gammel plan og vil bygge opp en mulighet for å få blant annet laks over på jernbane.

– Dette var noe vi jobbet med en gang tidlig på 2000-tallet. Den gang ble det stopp av forskjellige grunner. Blant annet var NSB lunken til forslaget.

Steinar Sæternes, SV

Nå mener han tida er kommet for å hente fram planen igjen.

– Det er flere ting som tilsier det. Laksevegen, strekninga mellom lakseslakteriene i Ytre Namdal og E6 på Gartland skal utbedres, og siden Grong er endestasjon for Laksevegen er det naturlig at vi ser på muligheter for å etablere en godsterminal som kan få fisken over fra bil til bane nettopp her.

Steinar Sæternes, SV

Kommentarer til denne saken