Gå til sidens hovedinnhold

Campus-nei, fotballopprør og dramatisk garasjebrann. Her er torsdagen oppsummert

Prøvde å slokke brannen med hageslangen

Torsdag ettermiddag begynte det å brenne i en garasje ved Sæviksjøen i Namsos. Heldigvis ble ingen skadet, selv om det var dramatisk.

Mens røyken veltet ut av garasjen, prøvde huseier Åge Sævik iherdig å slokke brannen på egenhånd.

Man må nesten forsøke å gjøre noe selv, så jeg sprang ut og begynte å slokke med hageslangen.

Åge Sævik

Drømmer om egen enebolig – men finner ikke tomt

På Kolvereid er det kun bygd to eneboliger de siste fem åra, til tross for flere eksisterende – og 32 nye tomter på gang.

For Odin Arnøy (27), Marthe Rønningen Wahl (23) og deres sønn Alfred (3) er det nettopp tomt som har vært utfordrende å få på plass før de kan sette opp enebolig.

Vi har diskutert i flere år og hatt møter med leverandører for å innhente priser, men det har stoppa seg med tanke på tomt. Kommunen har noen tomter som er rimelige, men de har ikke spesielt attraktiv beliggenhet.

Odin Arnøy

Til Stortinget for å holde appell

Onsdag satte Håvard Angen Haarstadstrand (56) seg i bilen, med retning for Oslo og Stortinget. Der skal flatangringen fredag holde appell, i spissen for en folkebevegelse med titusener i ryggen.

Det har gått 600 dager siden Haarstadstrand, som lagleder for Flatangers fotballherrer i 5. divisjon, pakket ned utstyret etter siste seriekamp. Nå er han lei av å vente.

Fotballen har aldri fått noen datoer å forholde seg til. Ingen løfter. Breddefotballen har havnet bakerst i køa, og vi kan ikke stole på regjeringa. Derfor må vi som opinion legge press på dem for å bli hørt.

Håvard Angen Haarstadstrand

Nei til Campus Namdal

Styret i Nord universitet ga torsdag klarsignal til å gå videre med et over 1.000 kvadratmeter stort bygg ved campus Levanger, mens de sier nei til Campus Namdal.

I stedet for å flytte til en eventuelt ny Campus Namdal vedtok styret å heller bygge ut dagens studiested på Østre Byområde. Årsaken er kostnader og tidsplan for den nye campusen som planlegges i Namsos.

Ambisjonene er så store at vi ikke kan vente i sju år på å komme i gang. Namsos er et viktig studiested for oss, og det er viktig at vi kommer i gang med utviklingen for å vise at vi mener alvor av at vi skal bli værende i byen.

Vigdis Moe Skarstein, styreleder i Nord universitet

Bru-dommen kan komme til høsten

Overhalla kommune er klare til å starte regulering av ny bru over Namsen, men fylkeskommunen vil ikke gi grønt lys til et slikt arbeid før Ranem bru er inspisert enda en gang.

I løpet av høsten skal det gjøres en ny inspeksjon av Ranem bru. Ordføreren håper det kommer svar på forventet levetid for brua – og mener det bør komme en avgjørelse snart.

Etter kommunens skjønn haster det med å regulere og starte et forprosjekt med tanke på ei ny bru.

Per Olav Tyldum, ordfører i Overhalla kommune

Kommentarer til denne saken