NAMSOS: Gjengen i OIL Cheerleading Vikings har nemlig forberedt seg på å lage skikkelig show langs løypa når Arctic Race of Norway starter i Namsos lørdag 13. august. Dermed er de også med i konkurransen om å vinne 10.000 kroner for beste innslag langs løypa.

– En av favorittene, Kristian Aasvold fra Snåsa, sykler jo på et amerikansk lag, så da må vi jo gi dem litt skikkelig amerikansk stemning, sier Maia Skaret Engblom i OIL Cheerleading Vikings.

Alt som foregår langs løypa kan bli fanget opp av helikoptrene til Arctic Race-eier ASO, som står for den internasjonale TV-produksjonen. I tillegg kommer Dag Otto Lauritzen fra TV2 til å kjøre gjennom løypa som en del av karavanen før rittet, og stoppe og snakke med folk der det er ting som skiller seg ut.

– De mest fremragende og ekstraordinære aktivitetene som kan filmes fra lufta med TV-helikoptrene, vil bli prioritert av TV-produksjonen. De ønsker å fokusere på ting som kan gå viralt i hele verden. Det kan være langs løypa eller på fjelltopper eller landemerker inntil fem kilometer i luftlinje fra løypa. De som har sett på Tour de France vil se selv litt av de tingene som blir løftet fram, forklarer prosjektleder Per Lund i Trøndelag fylke.

I tillegg til muligheten for å vise fram laget, stedet eller bygda di til hele verden, kan du også vinne 10.000 kroner. Videoinnslag fra TV-produksjonen, fra TV2 og ting som NA-leserne selv fanger opp og sender inn, er med å konkurrere om beste video langs løypa.

Lar du deg inspirere av folkefesten langs løypa i Tour de France?

Muligheten byr seg når Arctic Race of Norway passerer gjennom Namsos, Steinkjer, Verdal og Levanger, på veg til Trondheim. Sparebank 1 SMN og Arctic Race har laget en konkurranse i samarbeid med NA. Det beste innslaget vinner 10.000 kroner som kan gå til et lag eller forening.

– Folkefesten og alt det som skjer langs løypa gir den helt spesielle stemninga som vi ser i både Arctic Race og Tour de France. Arrangørene vil gjerne vite om flest mulige innslag på forhånd, slik at TV-kameraene i helikopteret kan fange det opp. Derfor ber vi om at alle som har lyst til å finne på noe, sier fra så fort som mulig. Da øker sjansen for at det havner på TV, forklarer NA-redaktør Kim Riseth.

Rundt løypa i Sandnessjøen var det mange som hadde forberedt seg godt i 2016

Malin og Bård Pettersen delte ut gratis mat til Arctic Race-tilskuere ved butikken deres i Eidkjosen i 2021

Send inn dine bidrag her

Ting du har lyst til å finne på melder du inn på vårt tips-skjema. Samme skjema er det du bruker for å laste inn videoer av innslaget ditt på selve rittdagen.

Du er med å bestemmer hvem som vinner

Vinneren stemmes fram blant alle videoinnslagene som samles inn fra sykkelrittet, både de som er på TV-sendingene, det NA og de andre avisene fanger opp, og de videoene folk sender inn selv.

– Vi testet ut dette på 17. mai – og det ble en kjempesuksess. Det kom inn mange leservideoer, og NA-leserne stemte fram en video der premien gikk til FAU i Gravvik. Premien nå deles ut blant innslag langs løypa som går gjennom Namsos kommune, men det er fritt fram for alle lag og foreninger i Namdalen å finne på noe, sier Riseth.

Premien går til et lag eller en forening

Namdalsavisa er sammen med de andre Amedia-tilknyttede avisene på Helgeland og i Trøndelag mediepartner for Arctic Race, og står bak konkurransen. Pengepremien kommer fra Sparebank 1 SMNs fond for samfunnsutbytte og levende nabolag. Premien utbetales til et lag eller forening, enten din egen eller den du velger.

11.–15. august

11. august starter årets utgave av Arctic Race i Mo i Rana, og den tredje etappen lørdag 13. august starter på Festplassen i Namsos. Hele rittet sendes direkte fra starten klokka 1330. TV-sendinga går direkte på TV2, Eurosport og i 11 land, mens hele 190 land har tilgang på TV-rettigheter.