Gå til sidens hovedinnhold

Dagen før leveringsfristen har 600.000 ennå ikke åpnet skattemeldinga

Fredag 30. april er det frist for innlevering av skattemeldinga for lønnstakere og pensjonister. Selv om over en million personer allerede har fått penger igjen på skatten, er det mange som ikke engang har åpnet skattemeldinga.

NAMSOS: 9 av 10 har åpnet skattemeldinga og over 2 millioner har levert den.

Mange som har levert skattemeldinga har allerede mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode.

Leveringsfristen er 30. april og det er viktig å sjekke at opplysningene i den forhåndsutfylte skattemeldinga er korrekte.

– Det er viktig at du sjekker mer enn om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på. Det kan være at du skal ha mer penger til gode enn den forhåndsutfylte skattemeldinga viser, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Leverer du skattemeldinga innen leveringsfristen 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før.

Mens alle tidligere måtte vente til tidligst sommeren med å få utbetalt penger til gode, har over en million lønnstakere og pensjonister allerede fått skatteoppgjøret sitt. Det er utbetalt nesten 10 milliarder kroner i skatt til gode.

– Har du fått den nye skattemeldinga kan du få skatteoppgjøret tidligere om du sender den inn på nett før leveringsfristen. Du kan fortsatt benytte deg av leveringsfritaket så lenge du har sjekket at opplysningene stemmer, men du kan ikke regne med å få utbetalt eventuelle penger til gode før tidligst 24. juni, sier skattedirektøren.

Kommentarer til denne saken