Gå til sidens hovedinnhold

Den lokale forskriften forlenges ikke – med mindre smittesituasjonen endrer seg i helga

Med bakgrunn i at alle smittede er nærkontakter som sitter i karantene, føler Nærøysund kommune at de har kontroll på det pågående smitteutbruddet.

RØRVIK: – De som blir bekreftet smittet er folk vi har på radaren med tanke på smittesporing. Derfor er det ingen overraskelser med tanke på smittede, sier ordfører Amund Hellesø til NA.

Fredag morgen kom meldinga om at det er bekreftet fire nye smittede i kommunen, noe som betyr at det i løpet av de to siste ukene er avlagt 55 positive koronatester i Nærøysund.

Vedtok lokal forskrift

I et ekstraordinært formannskapsmøte søndag ble det vedtatt å innføre en lokal forskrift på grunn av det store smittetrykket i kommunen.

Den trådte i kraft mandag 7. juni og varer til og med klokka 23.59 søndag 13. juni.

– Vi antar og tror at det vil bli redusert antall smittede for hver dag framover, og at vi kan konkludere med at dette smitteutbruddet har vi klart å slå ned, sier Hellesø, som påpeker at kommunen fortsatt er avhengig av at folk forholder seg til smittevernreglene og unngår reising.

– Det er mye smitte i samfunnet, men også i Trondheim går tallene ned, og det begynner å bli mindre trykk.

God trend

Derfor kommer ikke forskriften til å bli forlenget, med mindre noe uventet skjer i helga.

– Hvis den gode trenden vi har sett nå videreføres, ser vi ingen grunn til å forlenge forskriften. Med god trend mener jeg at det er kun nærkontakter som sitter i karantene som er smittet, sier Hellesø, som legger til at det eventuelt blir nytt møte kommende søndag om situasjonen skulle forandre seg.

– Det kommer an på testsvar vi får fredag og lørdag. Det skal i tillegg være åpent på teststasjonen søndag.

Les også

Nærøysund har vedtatt lokal forskrift: Innfører munnbind-plikt på enkelte steder

Les også

Smittetrykket i Nærøysund er større enn noen gang: – Jeg synes på mange vis det er skumlere nå

Kommentarer til denne saken