Gå til sidens hovedinnhold

Denne idretten er «vinneren»: – Vi er heldige!

Artikkelen er over 1 år gammel

Breddefotballen er avlyst, håndballen venter på klarsignal og langrenn går mot en usikker vinter. Derfor er Grong-trener Tore Ravlo svært takknemlig for at volleyball-bredden har begynt sesongen.

GRONG: – Vi er heldige som får spille kamper – all heder og ære til forbundet som har gjort en god jobb med å tilrettelegge. Heldigvis er ikke volleyball en direkte kontaktsport, og det er lagt opp gode planer for gjennomføringa av sesongen, sier Grong-trener, Tore Ravlo og legger til:

– Jeg både håper og tror at volleyballsesongen får gå tilnærmet som normalt.

For mens breddeidretten i volleyball er i full sving, er årets fotballsesong for seniorlagene i bredden bestemt avlyst.

Også håndball-oppstarten har latt vente på seg, og vinteridrettene går mot en usikker vinter.

Trening, men ikke kamper

Onsdag kom regjeringa med lettelser innen breddeidretten. Fra 12. oktober blir det tillatt med trening også for kontaktidrettene. Fortsatt må man imidlertid vente med kamper i lavere divisjoner.

I volleyball er situasjonen en helt annen.

Grong-jentene i andredivisjon hadde sesongstart i helga. Kampene, som gikk av stabelen på Snåsa lørdag, endte først med et0-3-tap mot NTNUI D3 før grongningene slo tilbake med en 3-2-seier mot NTNUI D4 senere på dagen:

Les også

Grong tok to poeng i sesongåpninga: – Jeg er imponert

– Jeg – og ikke minst jentene – er kjempeglade for at det er aktivitet og at vi har kommet i gang med sesongen. Også var det godt å se at laget leverte en god sesongstart, legger Ravlo til.

Han har medfølelse for de idrettene som ikke har kommet i gang for fullt etter virusherjingene.

– Det er både tragisk og synd det som nå skjer i breddefotballen, i håndballen, i idretten og kultur generelt. De fleste opplever frafall i alle ledd, og vi vil få kjempeutfordringer framover, sier en bekymret Ravlo og legger til:

– Situasjonen i andre idretter viser hvor sårbart det er. Det skal ikke mer enn at noen er uheldig eller ikke tenker seg godt nok om før man får smitte i et arrangement og volleyball-miljøet blir rammet. Det er en hårfin balansegang.

Skryter av laget

Grong-treneren er takknemlig for at hans spillere viser hensyn både på trening og i kampsituasjoner.

– Det virker som om alle forstår alvoret, og heldigvis er jeg trener for en gjeng fornuftige ungdommer. De følger gjeldende retningslinjer, og jeg tror det er noe av grunnen til at de lykkes ellers også, sier han.

Han håper at smittesituasjonen ikke blir forverret, slik at sesongen får gå uavbrutt.

– Jeg tror i alle fall at seriespill er gjennomførbart i lavere divisjoner. For elite- og førstedivisjonslagene blir det mye reising, og jeg er spent på hva blir utfallet der. Vi har jo flere spillere på Lierne i førstedivisjon som blir nødt til å reise mye, avslutter han.

Les også

Vegrer seg for å besøke «rødt Oslo»

Kommentarer til denne saken