RØRVIK: Med mål om å spre positivitet og overskudd gjennom musikken, har Freddy Kalas levert landeplager på rekke og rad.

Med sine fengende og ekstremt allsangvennlige låter har Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, toppet salgslistene i Norge flere ganger. Nærmere 450 millioner streams er et bevis på at norske musikkelskere gjerne setter låter som «Pinne for landet», «Jovial» og «Feel Da Rush» i tung rotasjon når stemninga skal løftes noen hakk.

– I løpet av vinteren har mange tv-seere blitt kjent med en annen side av Freddy Kalas. Gjennom «Hver gang vi møtes» har vi kommet tettere på en folkelig musikkformidler som virkelig lever og ånder for faget, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Freddy Kalas fikk sitt gjennombrudd for åtte år siden – og står på scenen under Rørvikdagan fredag.

– Freddy Kalas er også en gjenganger når vi spør publikum om hvilke navn de ønsker seg til Rørvik. Jeg er veldig glad for at vi kan innfri nok et ønske før Rørvikdagan 2023 ruller i gang, sier Lothe

– Rørvikdagan har hatt mange solide navn på plakaten opp gjennom årene og nå er jeg glad for at det endelig er min tur til å spille her, sier Freddy Kalas.

Fra tidligere har Rørvikdagan – som arrangeres 26. – 29. juli – røpet at Henning Kvitnes, Broiler, Highasakite og Kurt Nilsen er blant navnene til sommerens festivalplakat.