Det blir selvfølgelig billigere hvis de fleste gir opp å søke

Er det meningen vi skal få dekket  reiser så bør det være enkelt, ellers kunne samfunnet spare mye penge på å kutte ut saksbehandlere, direktører og programmerere for Pasientreiser, skriver Inge Nilsen.

Er det meningen vi skal få dekket  reiser så bør det være enkelt, ellers kunne samfunnet spare mye penge på å kutte ut saksbehandlere, direktører og programmerere for Pasientreiser, skriver Inge Nilsen. Foto:

Av

Hvordan er det mulig å lage søknad til Pasientreiser så vanskelig?

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har fått vite at det er bare å gå inn på Helsenorge.no. Der finner jeg et digitalt søknadsskjema som viser seg å være en evig labyrint med alternativ utgang «slette søknaden» eller «fortsette søknaden senere». Jeg forsøker alternativ to hver dag i to uker mens jeg også lette etter analogt skjema.

Jeg forsøkte telefon, samtalen ble brutt før vi nådde løsning. Jeg henvendte meg til NAV-kontoret. De hadde ingenting med pasientreiser å gjøre. Alt skulle bli så enkelt da trygdekontoret forsvant.

Jeg har brukt data siden DOS var en revolusjon. Og Windows gjorde alt lettere. Jeg kunne derfor ikke gi meg, kona var kreftoperert så det ble mange reiser, med meg som ledsager. Jeg måtte bite i gresset, og «Slette søknad». Da dukket det opp et analogt skjema i PDF som ikke kunne fylles ut på skjerm. Det ble greit med kulepenn, skrivemaskinen var kastet.

Jeg ringte Pasientreiser for å klage på skjema som ikke kunne fylles ut på skjerm. Jo, det fins alternativ, og etter en kvarters instruksjon fant jeg riktig skjema.

Er det nødvendig at det skal være så vanskelig? Det blir selvfølgelig billigere hvis de fleste gir opp å søke. Men er det meninga vi skal få dekket reiser så bør det være enkelt, ellers kunne samfunnet spare mye penge på å kutte ut saksbehandlere, direktører og programmerere for Pasientreiser.

Det kunne være så enkelt at når en «klikker» på pasientreiser kan en velge digitalt eller analogt selv analogt kan fylles ut på skjerm eller nettbrett, ta bilde av nødvendige bilag og sende på mail til pasientreiser. En skulle ikke trengt bilag på det Pasientreiser har fastpriser på, eller vet billettprisen.

Fergebilletter bør dekkes spesielt når vi bor på ei øy. For Leka er det ikke aktuelt å reise med ferge over Hofles–Lund, turen tar dobbelt så lang tid og 200 kr dyrere selv om Google Maps sier at distansen er 15 km kortere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken